
Brezalkoholni irski kremni liker
Ta moktajl se zlahka kosa s svojim 'odraslim' prijateljem.
Brezalkoholni irski kremni liker
Ta moktajl se zlahka kosa s svojim 'odraslim' prijateljem.

Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl evaporiranega mleka
- 2 žlici javorovega sirupa
- 0,25 dl sveže skuhanega espressa
- ščep mletega cimeta
- 1 žlička vaniljeve arome
- ščep drobno nastrgane lupinice bio pomaranče
- led

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl evaporiranega mleka
- 2 žlici javorovega sirupa
- 0,25 dl sveže skuhanega espressa
- ščep mletega cimeta
- 1 žlička vaniljeve arome
- ščep drobno nastrgane lupinice bio pomaranče
- led
Postopek
Vse sestavine damo v mešalnik za koktajl ali vrč. Dodamo veliko pest ledu.
Če uporabljamo mešalnik, ga močno stresamo toliko časa, da je zunanjost hladna na otip. Nato tekočino dvakrat precedimo, preden jo nalijemo v kozarce za viski, v katere smo dali nekaj kock ledu. Če uporabljamo vrč, sestavine v njem dobro premešamo z žlico. Nato koktajl skupaj z ledom nalijemo v kozarce in postrežemo.
Nasvet
Če namesto evaporiranega mleka uporabimo kondenzirano mleko, ki je za razliko od evaporiranega sladkano, javorov sirup izpustimo.