
Brezalkoholni irski kremni liker
Ta moktajl se zlahka kosa s svojim 'odraslim' prijateljem.
Brezalkoholni irski kremni liker
Ta moktajl se zlahka kosa s svojim 'odraslim' prijateljem.

Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl evaporiranega mleka
- 2 žlici javorovega sirupa
- 0,25 dl sveže skuhanega espressa
- ščep mletega cimeta
- 1 žlička vaniljeve arome
- ščep drobno nastrgane lupinice bio pomaranče
- led
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl evaporiranega mleka
- 2 žlici javorovega sirupa
- 0,25 dl sveže skuhanega espressa
- ščep mletega cimeta
- 1 žlička vaniljeve arome
- ščep drobno nastrgane lupinice bio pomaranče
- led
Postopek
Vse sestavine damo v mešalnik za koktajl ali vrč. Dodamo veliko pest ledu.
Če uporabljamo mešalnik, ga močno stresamo toliko časa, da je zunanjost hladna na otip. Nato tekočino dvakrat precedimo, preden jo nalijemo v kozarce za viski, v katere smo dali nekaj kock ledu. Če uporabljamo vrč, sestavine v njem dobro premešamo z žlico. Nato koktajl skupaj z ledom nalijemo v kozarce in postrežemo.
Nasvet
Če namesto evaporiranega mleka uporabimo kondenzirano mleko, ki je za razliko od evaporiranega sladkano, javorov sirup izpustimo.