
Veganski kremni liker
Po dnevu, preživetem na snegu, se prileže sladek vroč napitek. Ta kremni liker je primeren za vegane in vsejedce.
Veganski kremni liker
Po dnevu, preživetem na snegu, se prileže sladek vroč napitek. Ta kremni liker je primeren za vegane in vsejedce.

Sestavine
- 7 dl mandljevega napitka
- 2 dl kokosove smetane
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- ščepec mletega cimeta
- ščepec mletih nageljnovih žbic
- 50 g indijskih oreškov
- 50 g izkoščičenih datljev
- viski burbon, rum ali amaretto (po želji)
ko postrežemo
- veganska stepena krema
- mleti cimet
- cimetove palčke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 7 dl mandljevega napitka
- 2 dl kokosove smetane
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- ščepec mletega cimeta
- ščepec mletih nageljnovih žbic
- 50 g indijskih oreškov
- 50 g izkoščičenih datljev
- viski burbon, rum ali amaretto (po želji)
ko postrežemo
- veganska stepena krema
- mleti cimet
- cimetove palčke
Postopek
Mandljev napitek, kokosovo smetano, začimbe, indijske oreške, datlje in alkohol (če ga želimo uporabiti) damo v zmogljiv mešalnik ter zmešamo v gladko kremasto mešanico.
Napitek nalijemo v lončke ali kozarce, obložimo z vegansko stepeno kremo, poprašimo s cimetom, okrasimo s cimetovimi palčkami in postrežemo.