Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

Jagodičje je odlično za poletno popestritev sladic. Sezona traja več mesecev – začne se že zgodaj poleti z jagodami, nadaljuje z malinami, borovnicami, ribezom, kosmuljami in konča pozno poleti z robidnicami.
Vse te vrste sadja imenitno dopolnijo in z intenzivnim okusom nadgradijo sladice vseh vrst, pa naj gre za torte, kolače, pite, mafine, sladice na žličko, sladolede … Preverite pravljičnih 7 receptov.
Jagode
Poleg živahne rdeče barve so jagode popolne za sladice zaradi naravne sladkosti in sočnosti. Odlično se ujemajo s čokolado, vaniljo in zlasti lepo dopolnijo kreme vseh vrst. Najpreprostejša sladica je zagotovo skledica jagod s stepeno sladko smetano, sicer pa z njimi čudovito lahko okrasimo torte, kolače, pene …
Poglejte kakšna lepotica - kot nalašč za poletna praznovanja
Hitra jagodna torta z bezgovim sirupom
Maline
Maline so ena najbolj priljubljenih vrst jagodičja. Uporabimo lahko sveže, jih vmešamo v testo ali jih pretlačimo in uporabimo kot preliv. Njihova mehka tekstura in sladko-kiselkast okus sta kot nalašč za svečane in vsakdanje priložnosti.
Borovnice
Te male vijolične navihanke so znane po svoji nežni sladkosti. Borovnice so odlične so za pite, mafine ter sladolede. Njihova intenzivna barva daje jedem privlačen videz, še posebno v kombinaciji s svetlim biskvitom ali kremami.
Rdeči in beli ribez
Ribez, ki ima od vseh vrst jagodičja najbolj kisel okus, je čudovit kot dodatek – zaradi intenzivnosti pa le redko zasije kot prevladujoča sestavina. Lepo uravnoteži sladke sestavine, kot je med. Lahko ga uporabimo tudi v kombinaciji z drugim jagodičjem.
Črni ribez
Čeprav si z rdečim in belim ribezom deli ime, je črni ribez po okusu povsem drugačen. Ima posebno intenziven okus in ga največkrat uporabljamo za pripravo marmelad, sokov in sladic, kjer je njegov okus poskrbi za dodatno globino.
Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...
Sorbet iz črnega ribeza in mete
Kosmulje
Ker so dokaj redke in na vrtovih rastejo le tu in tam, so kosmulje najmanj uporabljeno jagodičje – kar pa še ne pomeni, da se v sladicah ne obnesejo. Kombiniramo jih lahko z vaniljo, njihov okus pa poudari limona.
Robidnice
Zadišijo nam v drugi polovici poletja, in če so rasle na soncu, radostno navdušijo z bogatim sladkim okusom. Robidnice so odlične v kolačih, tortah in pitah, prijajo pa tudi v sladoledu. Čudovito jih lahko kombiniramo z drugimi vrstami poznopoletnega sadja, kot so jabolka, slive, fige …
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Kolački z robidnicami

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se