Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Maslena krema za slaščice


Barbara Slivnik
3. 4. 2024, 00.00
Posodobljeno
21. 03. 2025 · 10:25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Maslena krema je odlična izbira za polnjenje, predvsem pa okraševanje kolačkov in tort.

maslena-krema_1115x560_acf_cropped.png

Masleno kremo pripravimo iz masla in sladkorja v prahu, na njeno strukturo pa lahko vplivamo z dodajanjem mleka (tudi kondenziranega), smetane, pa tudi kremnega sira. Za popestritev ji lahko dodamo vaniljo in druge arome, čokolado ali kakav ali pa jo obarvamo s sadnimi pireji ali barvili za živila.

Spomladanski-kolacki-z-metulji_558x620_acf_cropped-558x375.jpg
Masleno kremo lahko obarvamo s sadnimi pireji ali barvili za živila

Sedem različnih vrst maslene kreme

Nekoliko bolj posebni sta različici maslene kreme z italijansko ali švicarsko meringo – za italijansko v sneg beljakov vmešamo vroč sladkorni sirup, pri švicarski pa beljake in sladkor zmešamo nad vodno kopeljo). Čeprav je vsaj sedem različic maslene kreme, so najbolj uveljavljene ameriška, ki je najslajša in jo je najlažje pripraviti, švicarska in italijanska z dodano meringo ter francoska, ki je še posebno bogata, saj ji dodamo pâte à bombe, to je temperirane rumenjake s sladkornim sirupom.

cokoladna-torta-s-karamelno-masleno-kremo_558x620_acf_cropped-558x375.jpg
Popestrimo jo lahko s čokolado, karamelom, kakavom in drugimi dodatki

Čokoladna maslena krema

Za čokoladno masleno kremo vzamemo osnovni recept. Skupaj s sladkorjem vmešamo 30 g kakava v prahu, z mlekom in vaniljo pa vtepemo še 60 g stopljene čokolade, ohlajene na sobno temperaturo.

:::

Naslovna fotografija: M. W / Unsplash

cloud-sun

Trenutno

5 °C

Delno oblačno

sobota, 12. 4

Delno oblačno

5 / 20 °C cloud-sun

nedelja, 13. 4

Oblačno

7 / 16 °C cloud

ponedeljek, 14. 4

Deževno

9 / 13 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.