Slovenske klasike za deževno vreme - na žlico, seveda
Muhasta pomlad nam je prinesla dež in nič ne pogreje bolj, kot pristna domača hrana. Slovenska tradicija ima kar nekaj jedi, ki prijetno pogrejejo.

Ko dan prinese sivino, se v nas prebudi želja po nečem toplem, poznanem in hranljivem. Slovenska kuhinja že stoletja nudi jedi, ki so kot ustvarjene za takšne dni – tople, nasitne in polne okusa. In kar je najlepše, tradicionalni recepti imajo to krasno moč, da v resnici nikoli ne zastarajo. Izbrali smo nekaj klasik, ki ne razočarajo.
Vampi v juhi – za prave ljubitelje tradicije
Vampi so ena izmed tistih jedi, ki jih ljudje bodisi obožujejo bodisi se jim izognejo. A tisti, ki jih cenijo, vedo, da gre za pravo poslastico. Pripravljeni v bogati juhi, z zelenjavo in začimbami, so vampi jed, ki nas popelje v čase naših babic.
Telečja obara z žličniki – mehko meso, poln okus
Obara je jed, ki jo Slovenci povezujemo z domačnostjo in skupnimi kosili. Telečja različica je nežna, a hkrati bogata z okusom. Postrežena s kruhovimi cmoki ali žličniki ustvari popoln obrok za hladne, deževne dneve.

Smetanova gobova juha z ajdovo kašo – gozd v krožniku
Kombinacija aromatičnih gob, ajdove kaše in nežne smetane ustvari juho, ki vas objame kot topel pulover. Če ste ljubitelj naravnih okusov in kremaste teksture, je to jed za vas.

Istrska mineštra s koruzo – primorska toplina po domače
Mineštra z bobiči (koruzo) je prava tolažilna jed – pogreje, nasiti in prinaša duh primorskega podeželja v naš jedilnik. None so vedele, da je pršutovo kost treba shraniti na suhem, ker še kako pride prav, ko zunaj zapiha burja in je čas za toplo mineštro.

Ričet brez mesa
Slovenska tradicija resda v ospredje postavlja jedi, ki vsebujejo meso, vendar lahko skoraj vsako priredimo tudi v brezmesno različico. Ričet tradicionalno pripravimo s kosom sušenega prekajenega mesa, a tudi brezmesni lepo pogreje.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se