Poznate orzo? Imamo tri odlične recepte s testeninskim rižkom
Testeninski rižek ali orzo je drobna testenina, ki rada igra vlogo riža. Odkrijte tri preproste in okusne recepte, ki vas bodo navdušili.

Testeninski rižek, znan tudi kot orzo, je drobna testenina v obliki riževih zrn, ki pogosto povzroči zmedo – marsikdo ga na prvi pogled zamenja za dejanski riž. Njegova posebna oblika ni naključje; ustvarjena je bila z namenom, da združi najboljše iz obeh svetov – hitro kuhanje in vsestranskost testenin s teksturo riževih jedi.

RECEPT: Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Beseda orzo v italijanščini pomeni "ječmen", saj je oblika testenine podobna ječmenovim zrnom, čeprav gre dejansko za pšenične testenine. Orzo izvira iz sredozemske kuhinje, predvsem italijanske in grške, kjer se uporablja v številnih tradicionalnih jedeh. Testeninski rižek v Grčiji poznajo pod imenomkritharaki, v Turčiji kotarpa şehriye, podobne oblike pa se pojavljajo tudi v arabskem in izraelskem kulinarčnem prostoru.

RECEPT: Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom
Zaradi svoje velikosti in strukture orzo zlahka vpija okuse iz jušnih osnov, omak ali zelenjavnih sokov, kar ga naredi za odlično sestavino v preprostih, a polnih jedeh: od juh in enolončnic do hladnih solat in prilog. Kuhamo ga 7 minut v slanem kropu.

RECEPT: Zelena mineštra s pestom
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se