Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ste že poskusili Žitov koruzni drožnik?


Revija Dober tek
6. 7. 2023, 00.00
Posodobljeno
03. 04. 2025 · 11:24
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nedavno smo lahko na urbanem pikniku podjetja Žito na vrtu kavarne Sputnik v Ljubljani podrobneje spoznali izdelke iz družine Drožnik, ki slovijo po polnem okusu in dolgotrajni svežini.

Zito_Droznik_Sputnik_09_06_2023_-6-of-56_1115x560_acf_cropped.jpg

Vlogo glavne zvezde piknika je prevzel koruzni drožnik, ki se je nedavno pridružil okusni družbi mešanega drožnika, belega drožnika ter drožnika s semeni in junija prejel dve zvezdici superior taste awards, ki jih podeljuje International Taste & Quality Institute (iTQi).

ZITO1-710x375.jpg

Po besedah Roka Cankarja, direktorja poslovnega programa pekarstva v Žitu, koruzni drožnik odlikuje kompaktna sredica, ki se ob rezanju ne drobi, njegova posebnost pa je, da vsebuje kar 30 odstotkov koruzne moke. Zaradi dolge fermentacije droži je lažje prebavljiv, peki pa šele po 30 urah priprave testa tega ročno zamesijo in oblikujejo hlebčke, primerne za dopeko na prodajnih mestih.

ZITO2-710x375.jpg

Pri Žitu so dodali, da se priljubljeni družini kruhov postopoma pridružujejo tudi pekovska peciva z drožmi, ki jih lahko prepoznate po značilni pravokotni obliki.

S katerimi jedmi si ga bomo privoščili mi:

Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Piščančja jetrca na popečenem kruhu

Opečeni kruhki s špinačo, rozinami in pinjolami


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.