
Piščančja jetrca na popečenem kruhu
Piščančja jetrca na popečenem kruhu

Sestavine
- 250 g piščančjih jeter
- 2 šalotki
- pest peteršilja
- 1 žlica kaper
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žlice šerijevega ali vinskega kisa
- 4 rezine kruha
- 1 žlica moke
- ščep kajenskega popra
- sol
- poper
- groba morska sol
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 250 g piščančjih jeter
- 2 šalotki
- pest peteršilja
- 1 žlica kaper
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žlice šerijevega ali vinskega kisa
- 4 rezine kruha
- 1 žlica moke
- ščep kajenskega popra
- sol
- poper
- groba morska sol
Postopek
Z jetrc odstranimo vso maščobo in žile, nato jih osušimo. Kapre splaknemo in odcedimo ter nasekljamo. V skledo damo nasekljani šalotki, grobo nasekljan peteršilj in kapre ter vse skupaj prelijemo s polovico oljčnega olja in žlico kisa.
V ponvi popečemo kruh (lahko tudi v toasterju). Jetrca solimo in popramo ter jih povaljamo v moki, začinjeni s kajenskim poprom. V ponvi segrejemo preostalo olje in pečemo jetrca na zelo visoki temperaturi 4 do 5 minut, da postanejo rjava in hrustljava na zunaj in pečena v notranjosti, vendar še vedno malo roza na sredini. Dodamo preostali kis in kuhljamo še eno minuto.
Jetrca stresemo v skledo s pripravljeno čebulo, peteršiljem in kaprami, dobro premešamo in nato naložimo na popečene kruhke. Posolimo z malo grobe morske soli in postrežemo.