
Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki
Čokoladni ganaš s solnim cvetom, oljčnim oljem in opečenimi kruhki

Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g temne čokolade s 70 % kakava
- 1 čabata
- ekstra deviško oljčno olje
- solni cvet
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g temne čokolade s 70 % kakava
- 1 čabata
- ekstra deviško oljčno olje
- solni cvet
Postopek
Smetano segrejemo v težki kozici, da je topla, a ne vre (čokolade ne smemo pregreti, zato ne pretiravamo). Kozico odstavimo, dodamo čokolado in pustimo, da se nekaj časa topi, nato zmešamo z leseno kuhalnico. Sprva bo videti, kot da ne bo postala gladka, a bo. Pustimo, da se ohladi in strdi. Lahko jo postavimo tudi v hladilnik, a jo vzamemo ven nekaj časa, preden ponudimo, da ne bo pretrda in premrzla.
Čabato narežemo na tanke rezine in jih po obeh straneh opečemo (najbolje pod žarom v pečici, a moramo biti zelo pozorni, da se ne zažgejo). Majhne kepice ganaša naložimo v kozarčke, poškropimo z oljčnim oljem in posujemo s solnim cvetom. Tudi kruhke premažemo z oljčnim oljem in jih ponudimo h ganašu.