Prvi žar: klasične jedi s svežimi idejami za začetek sezone piknikov
Začnite sezono žara s klasiko na nov način: čevapčiči, ražnjiči in zelenjava z drobnimi preobrati za popoln piknik!

Prvi žar v sezoni je vedno nekaj posebnega – diši po novih začetkih in dolgih popoldnevih na prostem. Tokrat ponujamo klasične recepte za jedi na žaru, ki jih imamo Slovenci najraje: čevapčiči, ražnjiči, piščanec in zelenjava na žaru. A tokrat z drobnimi preobrati. Idealno za vse, ki cenite tradicijo, a radi dodate svoj pečat.
Čevapčiči
Ko beseda nanese na prvi piknik, se v misli prikradejo vroči čevapčiči, ki plešejo po rešetkah žara. Zakaj bi jih kupovali, če jih lahko z našimi recepti pripravite doma!
Čevapčiči - goveji, z govedino in svinjino ter čevapčiči z ovčetino in govedino
Čevapčiči na rožmarinovih vejicah - ni klasično, ima pa precej dober učinek na goste (in na meso).

Ražnjiči
Ražnjiči so praktični, ker nanje nanizamo sestavljanko okusov, pa tudi zato, ker so majhni kosi hitreje pečeni. Pred peko je na tej povezavi dobro prebrati nekaj nasvetov.
Ražnjiči s svinjino in mladim krompirjem
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu
Piščanec
Piščanec je klasika piknikov, ker ga imajo skoraj vsi radi. Da ne bodo vedno le perutničke, smo pripravili dva zanimiva recepta - pri enem na žar položimo kar precej mokrih svežih zelišč, ki meso lepo aromatizirajo (tehnika je primerna za nežno meso, tudi za ribe), drugi pa je zanimiv zato, ker prikaže, da lahko tudi doma pripravimo svoj kebab.

Piščančja stegna na aromatiziranem žaru
Solate
Zelenjavo z žara postrežemo samo, ali pa jo z nekaj dodatki spremenimo v sestavljene solate, ki so lahko tudi elegantne predjedi, ko čakamo na še en vroč čevapčič.

Solata z jajčevci z žara in kozjim sirom
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se