
Sestavine
čevapčiči iz govedine
- 1 kg mlete govedine (najbolje od več različnih kosov, npr. vratu, plečeta, prsi in trebuševine, vsakega po 250 g)
- 3 čebule
klasični čevapčiči
- sol
- poper
- 500 g mletega govejega vratu
- 500 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
bosanski čevapčiči
- 650 g ovčetine
- 350 g govedine

Pripravite popolna poširana jajca
Marsikomu se zdi poširanje jajc silno zahtevno, a če sledimo nekaj preprostim nasvetom lahko z nekaj vaje zlahka dosežemo popolno poširano jajce.

Kako preprosto in pravilno razkosati piščanca
Če ste se že kdaj spogledovali z nakupom celega piščanca v trgovini, a ste se ustrašili razkosavanja, smo za vas pripravili hiter in preprost vodič.

Beljakovinska sladica, ki deli mnenja: puding iz trdo kuhanih jajc
Ta beljakovinska sladica ima eno nenavadno sestavino, ki je običajno v puding ne bi vključili.
Sestavine
čevapčiči iz govedine
- 1 kg mlete govedine (najbolje od več različnih kosov, npr. vratu, plečeta, prsi in trebuševine, vsakega po 250 g)
- 3 čebule
klasični čevapčiči
- sol
- poper
- 500 g mletega govejega vratu
- 500 g mlete svinjine
- 2 stroka česna
bosanski čevapčiči
- 650 g ovčetine
- 350 g govedine
Postopek
Meso zmeljemo, solimo in popramo. Drobno nasekljamo čebulo in/ali česen (glede na recept) ter ju zamešamo v meso, nato vse skupaj še enkrat zmeljemo. Mesno maso temeljito premesimo z rokami. Mesimo toliko časa, da se neha lepiti na prste. Meso naj potem kakšno uro počiva, nato ga razdelimo na nekaj kosov, iz katerih oblikujemo daljše svaljke. Potem režemo primerno velike kose in jih pečemo na žaru, ki smo ga namazali z oljem. Med pečenjem jih večkrat obrnemo z lopatico.
Nasvet
Bosanske čevapčiče lahko postrežemo tudi v somunu, lepinji, ki jo prerežemo in na kratko opečemo na zelo vročem žaru. Lepinjo namočimo z mesnim sokom, vanjo natresemo malo sveže narezane čebule in naložimo vroče čevapčiče.