
Čevapčiči na rožmarinovih vejicah
Za malce dodane svežine in arome smo uporabili rožmarin
Čevapčiči na rožmarinovih vejicah
Za malce dodane svežine in arome smo uporabili rožmarin

Sestavine
- 500 g mletega mesa
- ½ žličke mletega pimenta
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 8 rožmarinovih vejic
- olje za premaz
ko postrežemo
- 170 g grškega jogurta
- 150 g redkvic
- ½ kumare
- krhlji limone
- vloženi feferoni
- 4 kruhki pita (ali lepinje)

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 500 g mletega mesa
- ½ žličke mletega pimenta
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 8 rožmarinovih vejic
- olje za premaz
ko postrežemo
- 170 g grškega jogurta
- 150 g redkvic
- ½ kumare
- krhlji limone
- vloženi feferoni
- 4 kruhki pita (ali lepinje)
Postopek
Močno razgrejemo žar v pečici. V veliki skledi zmešamo mleto meso, piment in strt česen. Maso solimo in popramo ter iz nje oblikujemo 8 čevapčičev, tako da je na sredini rožmarinova vejica, ki na enem koncu gleda iz čevapčičev. Čevapčiče premažemo z malo olja in jih zložimo ne pekač. Postavimo jih v pečico za 10 minut, da so skoz in skoz pečeni, med peko jih enkrat obrnemo.
Redkvice narežemo na rezine, kumaro pa na kocke. Oboje postrežemo k čevapčičem, ki jih jemo kar z vejic ali pa jih pred jedjo odstranimo; priložimo še kruhke pita ali lepinje, grški jogurt, krhlje limone in vložene feferone.
Nasvet
Te čevapčiče seveda lahko spečemo tudi na žaru ali v ponvi za žar.