
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Krompir kuhamo v vreli slani vodi 10 do 12 minut, da se malo zmehča. Dobro ga odcedimo. Svinjini odstranimo morebitno maščobo in jo narežemo na 3 cm velike kocke. Izmenjaje s krompirjem jih nataknemo na nabodala.
Pripravimo žar in marinado. Nasekljan rožmarin zmešamo z oljem, limonovim sokom in začinimo s soljo in poprom.
Z marinado premažemo ražnjiče ter jih pečemo na žaru približno 14 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in spet premažemo z marinado. Okrasimo jih z rožmarinom in postrežemo s krhlji limone.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kruh s črnim grozdjem
V Goriških brdih ob 1. novembru (praznik vseh svetih ali vahte) od nekdaj pripravljajo kruh s črnim grozdjem, imenovan tudi vahtni kruh.