
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Krompir kuhamo v vreli slani vodi 10 do 12 minut, da se malo zmehča. Dobro ga odcedimo. Svinjini odstranimo morebitno maščobo in jo narežemo na 3 cm velike kocke. Izmenjaje s krompirjem jih nataknemo na nabodala.
Pripravimo žar in marinado. Nasekljan rožmarin zmešamo z oljem, limonovim sokom in začinimo s soljo in poprom.
Z marinado premažemo ražnjiče ter jih pečemo na žaru približno 14 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in spet premažemo z marinado. Okrasimo jih z rožmarinom in postrežemo s krhlji limone.