
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Krompir kuhamo v vreli slani vodi 10 do 12 minut, da se malo zmehča. Dobro ga odcedimo. Svinjini odstranimo morebitno maščobo in jo narežemo na 3 cm velike kocke. Izmenjaje s krompirjem jih nataknemo na nabodala.
Pripravimo žar in marinado. Nasekljan rožmarin zmešamo z oljem, limonovim sokom in začinimo s soljo in poprom.
Z marinado premažemo ražnjiče ter jih pečemo na žaru približno 14 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in spet premažemo z marinado. Okrasimo jih z rožmarinom in postrežemo s krhlji limone.