
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Krompir kuhamo v vreli slani vodi 10 do 12 minut, da se malo zmehča. Dobro ga odcedimo. Svinjini odstranimo morebitno maščobo in jo narežemo na 3 cm velike kocke. Izmenjaje s krompirjem jih nataknemo na nabodala.
Pripravimo žar in marinado. Nasekljan rožmarin zmešamo z oljem, limonovim sokom in začinimo s soljo in poprom.
Z marinado premažemo ražnjiče ter jih pečemo na žaru približno 14 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in spet premažemo z marinado. Okrasimo jih z rožmarinom in postrežemo s krhlji limone.