
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 16 manjših mladih krompirjev
- 700 g svinjske ribice
- 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
- 3 žlice oljčnega olja
- sok ½ limone
- olje za premaz
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal za ražnjiče
- vejice svežega rožmarina za okras
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Krompir kuhamo v vreli slani vodi 10 do 12 minut, da se malo zmehča. Dobro ga odcedimo. Svinjini odstranimo morebitno maščobo in jo narežemo na 3 cm velike kocke. Izmenjaje s krompirjem jih nataknemo na nabodala.
Pripravimo žar in marinado. Nasekljan rožmarin zmešamo z oljem, limonovim sokom in začinimo s soljo in poprom.
Z marinado premažemo ražnjiče ter jih pečemo na žaru približno 14 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in spet premažemo z marinado. Okrasimo jih z rožmarinom in postrežemo s krhlji limone.