
Zvijače mojstrov za tanke in voljne palačinke

Se vam pogosto pripeti, da so palačinke žilave in niti malo ne spominjajo na sanjsko rahle grižljaje, ki vam jih postrežejo v restavraciji? Pa bi radi znali pripraviti popolne palačinke?
No, potem ste na pravem mestu, razkrili vam bomo namreč zvijače, s
pomočjo katerih bodo vaše palačinke rahle, voljne in nežne. Pri pripravi
mase naj vas vodi zlasti misel, da mora biti zmes dovolj tekoča, da vas
bodo na koncu razveselile tanke palačinke. V kolikor boste dodali
preveč moke, bodo palačinke predebele, saj se masa ne bo v tankem sloju
razlila po vroči ponvi.
Osnovni recept za pripravo mase za
palačinke zajema moko, mleko, jajca in ščepec soli. V nadaljevanju
sledite še kratkim in jedrnatim zvijačam, s pomočjo katerih boste svoje
drage razveselili s popolnimi palačinkami.
Vse zvijače na enem mestu
1. Uporabite moko za pecivo.
2. Moko presejte!
3. Ločite beljak in rumenjak. Srednje rahel sneg ročno vmešajte na koncu.
4. Polovico mleka nadomestite z mineralno vodo.
5. Masi dodajte ščepec sode bikarbone.
6. Dodajte žlico olja.
7.
Masa ne sme počivati oz. predolgo stati. S peko pričnite takoj, ko
stepete sestavine. Če boste čakali predolgo, se bo moka napila tekočine,
zaradi česar ne bodo rahle, pač pa nekoliko zbite.
8. Maso
vlijte v dovolj vročo, namaščeno ponev. Če bo temperatura prenizka, se
bodo palačinke prijemale, v nasprotnem primeru bo peka povsem preprosta.
Preberite tudi
Trenutno
10 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Oblačno
7-dnevni obeti