
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!

Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant
Postopek
Čokolado in maslo skupaj raztopite na nizki temperaturi. Nato dodajte mini penice in pustite, da stopijo. Ves čas mešajte.
Mešanico odstavite z ognja, dodajte ekspandiran riž in dobro premešajte. Pustite, da se rahlo ohladi.
Iz zmesi oblikujte kroglice v velikosti oreha in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pripravljene kroglice pustite v hladilniku približno 30 minut, da se ohladijo.
Medtem nad vodno kopeljo stopite belo čokolado, nato jo pokapajte po kroglicah in okrasite z okraski iz fondanta.