
Kaj boste skuhali danes?
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!

Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant
Postopek
Čokolado in maslo skupaj raztopite na nizki temperaturi. Nato dodajte mini penice in pustite, da stopijo. Ves čas mešajte.
Mešanico odstavite z ognja, dodajte ekspandiran riž in dobro premešajte. Pustite, da se rahlo ohladi.
Iz zmesi oblikujte kroglice v velikosti oreha in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pripravljene kroglice pustite v hladilniku približno 30 minut, da se ohladijo.
Medtem nad vodno kopeljo stopite belo čokolado, nato jo pokapajte po kroglicah in okrasite z okraski iz fondanta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti