Kaj boste skuhali danes?
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!
Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant
Postopek
Čokolado in maslo skupaj raztopite na nizki temperaturi. Nato dodajte mini penice in pustite, da stopijo. Ves čas mešajte.
Mešanico odstavite z ognja, dodajte ekspandiran riž in dobro premešajte. Pustite, da se rahlo ohladi.
Iz zmesi oblikujte kroglice v velikosti oreha in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pripravljene kroglice pustite v hladilniku približno 30 minut, da se ohladijo.
Medtem nad vodno kopeljo stopite belo čokolado, nato jo pokapajte po kroglicah in okrasite z okraski iz fondanta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna rižota z bučkami
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!