
Bob s peteršiljem, feto in mandlji
Bob lahko postrežemo kot prilogo ali solato
Bob s peteršiljem, feto in mandlji
Bob lahko postrežemo kot prilogo ali solato

Sestavine
- 100 g oluščenega svežega boba
- majhen šopek peteršilja
- 1 šalotka
- 50 g sira feta
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g neblanširanih mandljev
- 1 limona, narezana na krhlje
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 100 g oluščenega svežega boba
- majhen šopek peteršilja
- 1 šalotka
- 50 g sira feta
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g neblanširanih mandljev
- 1 limona, narezana na krhlje
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Bob na hitro pokuhamo v vodi, ki narahlo vre, nato ga odcedimo in na hitro speremo pod mrzlo vodo. Zrna po želji iztisnemo iz sivih lupin.
Peteršilj grobo nasekljamo, šalotko drobno nasekljamo. Feto narežemo na kocke. Vse skupaj damo v skledo. V manjši ponvi segrejemo oljčno olje in popražimo mandlje, dodamo malce soli in premešamo, nato pa dodamo še bob in peteršiljevo mešanico s feto. Začinimo s sokom 2 limonovih krhljev, preostale pa postrežemo ob jedi.