© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bob s peteršiljem, feto in mandlji

Bob lahko postrežemo kot prilogo ali solato

Bob s peteršiljem, feto in mandlji

Bob lahko postrežemo kot prilogo ali solato

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bob s peteršiljem, feto in mandlji

Sestavine

  • 100 g oluščenega svežega boba
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 šalotka
  • 50 g sira feta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 50 g neblanširanih mandljev
  • 1 limona, narezana na krhlje
  • sol
  • hrustljav kruh, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 100 g oluščenega svežega boba
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 šalotka
  • 50 g sira feta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 50 g neblanširanih mandljev
  • 1 limona, narezana na krhlje
  • sol
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Bob na hitro pokuhamo v vodi, ki narahlo vre, nato ga odcedimo in na hitro speremo pod mrzlo vodo. Zrna po želji iztisnemo iz sivih lupin.

2

Peteršilj grobo nasekljamo, šalotko drobno nasekljamo. Feto narežemo na kocke. Vse skupaj damo v skledo. V manjši ponvi segrejemo oljčno olje in popražimo mandlje, dodamo malce soli in premešamo, nato pa dodamo še bob in peteršiljevo mešanico s feto. Začinimo s sokom 2 limonovih krhljev, preostale pa postrežemo ob jedi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.