© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljava karbonara

Karbonara v obliki pice.

Hrustljava karbonara

Karbonara v obliki pice.

Čas priprave 10 min + hlajenje rumenjaka
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljava-karbonara_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • pečena testena osnova

obloga

  • 30 g maskarponeja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
  • 1 rumenjak
  • malo drobtin
  • olje za cvrenje rumenjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • pečena testena osnova

obloga

  • 30 g maskarponeja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
  • 1 rumenjak
  • malo drobtin
  • olje za cvrenje rumenjaka

Postopek

1

Rumenjak prekrijemo z drobtinami in za 4 ure postavimo v hladilnik. Maskarpone in parmezan gladko zmešamo in z brizgalno vrečko nabrizgamo na testo. Po njem položimo tanke rezine mesnin.

2

Rumenjak ocvremo v vročem olju, ne več kot 20 sekund, saj mora sredica ostati tekoča, in ga položimo na pico.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.