© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljava karbonara

Karbonara v obliki pice.

Hrustljava karbonara

Karbonara v obliki pice.

Čas priprave 10 min + hlajenje rumenjaka
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljava-karbonara_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • pečena testena osnova

obloga

  • 30 g maskarponeja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
  • 1 rumenjak
  • malo drobtin
  • olje za cvrenje rumenjaka

Sestavine

  • pečena testena osnova

obloga

  • 30 g maskarponeja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
  • 1 rumenjak
  • malo drobtin
  • olje za cvrenje rumenjaka

Postopek

1

Rumenjak prekrijemo z drobtinami in za 4 ure postavimo v hladilnik. Maskarpone in parmezan gladko zmešamo in z brizgalno vrečko nabrizgamo na testo. Po njem položimo tanke rezine mesnin.

2

Rumenjak ocvremo v vročem olju, ne več kot 20 sekund, saj mora sredica ostati tekoča, in ga položimo na pico.

Priljubljeni recepti

Ingverjeve ledenke

Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne

30 min
Enostavno

Vaniljevi rogljički

So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.