
Hrustljava karbonara
Karbonara v obliki pice.
Hrustljava karbonara
Karbonara v obliki pice.

Sestavine
- pečena testena osnova
obloga
- 30 g maskarponeja
- 30 g naribanega parmezana
- 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
- 1 rumenjak
- malo drobtin
- olje za cvrenje rumenjaka

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- pečena testena osnova
obloga
- 30 g maskarponeja
- 30 g naribanega parmezana
- 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
- 1 rumenjak
- malo drobtin
- olje za cvrenje rumenjaka
Postopek
Rumenjak prekrijemo z drobtinami in za 4 ure postavimo v hladilnik. Maskarpone in parmezan gladko zmešamo in z brizgalno vrečko nabrizgamo na testo. Po njem položimo tanke rezine mesnin.
Rumenjak ocvremo v vročem olju, ne več kot 20 sekund, saj mora sredica ostati tekoča, in ga položimo na pico.