
Veganska majoneza z akvafabo
Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc
Veganska majoneza z akvafabo
Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc

Sestavine
- 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
- 1⁄2 žličke gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- ščep soli
- 1,5 dl sončničnega olja

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
- 1⁄2 žličke gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- ščep soli
- 1,5 dl sončničnega olja
Postopek
Hladno akvafabo vlijemo v ozko visoko posodo, najbolje prozorno. Dodamo gorčico, limonov sok in sol ter zmešamo s paličnim mešalnikom, da se speni.
V počasnem tankem curku začnemo prilivati olje in ob tem ves čas mešamo pri veliki jakosti približno 2 minuti in pol. Nato jakost zmanjšamo in mešamo še pol minute.
Preden majonezo postrežemo, jo za vsaj eno uro postavimo v hladilnik.