
Veganska majoneza z akvafabo
Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc
Veganska majoneza z akvafabo
Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc

Sestavine
- 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
- 1⁄2 žličke gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- ščep soli
- 1,5 dl sončničnega olja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
- 1⁄2 žličke gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- ščep soli
- 1,5 dl sončničnega olja
Postopek
Hladno akvafabo vlijemo v ozko visoko posodo, najbolje prozorno. Dodamo gorčico, limonov sok in sol ter zmešamo s paličnim mešalnikom, da se speni.
V počasnem tankem curku začnemo prilivati olje in ob tem ves čas mešamo pri veliki jakosti približno 2 minuti in pol. Nato jakost zmanjšamo in mešamo še pol minute.
Preden majonezo postrežemo, jo za vsaj eno uro postavimo v hladilnik.