Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kralj svoje kuhinje: Ajda na Obali jedla zlato pico


A. S.
27. 1. 2025, 11.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Takole slastno je bila videti zlata pica.

Ajda je v oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko spremljate vsak ponedeljek na Aktual TV ob 18.00 in na TV Veseljak Golica ob 20.00, šla na Obalo, v Izolo, v gostilnico Gušt. Tam jo je sprejel kuharski mojster Darko Čolič. Skupaj sta ustvarila krožnik z gamberi in fuži. Mojster Darko je bil navdušen nad Ajdino pomočjo. Darko pa je Ajdo presenetil še s posebno, zlato pico, z zlatimi lističi, obloženo s posebnim španskim pršutom in kaviarjem. Skriti gost na večerji je bil glasbenik Peter Vode, ki je štiri leta študiral jazz petje in pisanje besedil za pesmi v Ameriki. Povedal je, da je slovenska hrana absolutno boljša, pa tudi naše punce so lepše.

Na Obali je Ajdo prijazno sprejel kuharski mojster Darko.

Fuži z gamberi so bili zares izvrstni.

Ajda se je spet izkazala za dobro pomočnico.

Gostilnica Gušt se nahaja v Izoli.

Ajda pa je oddajo doživela takole: »Končno smo v  oddaji dočakali tudi obisk nase lepe slovenske obale. Njihova kulinarika se tesno prepleta z istrsko in italijansko kuhinjo, ki sta absolutno eni mojih najljubših. Tokrat sem res uživala v vsakem grižljaju. Celotno ekipo je prevzel primorska sproščenost in ležernost. Snemanje si bomo zagotovo vsi zapomnili tudi po močni burji, ki nam je nagajala pri snemanju zunanjih kadrov. Vesela sem, da smo v tokratni oddaji pokazali, kako se lahko tudi tako preprosto in popularizirano jed, kot je pica, s pravimi sestavinami, povzdigne na čisto novo raven.« 

Recept: krožnik z gamberi in fuži

Za 2 osebi

160 g testenin fuži

8 velikih gamberov

2 žlici oljčnega olja

1/4 čebule

1 strok česna

3 dl jušne osnove iz lupin gamberov

4 sušeni paradižniki, v olju

½ bučke

1 žlička masla

ščepec soli

ščepec popra

1 žlica pinjol


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.