
Kaj boste skuhali danes?
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Sestavine
- 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
- 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
- 200 g grškega jogurta
- 4 žlice sladkorja v prahu
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- 2 žlici jagodnega džema
- 100 g očiščenih jagod

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
- 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
- 200 g grškega jogurta
- 4 žlice sladkorja v prahu
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- 2 žlici jagodnega džema
- 100 g očiščenih jagod
Postopek
Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Razporedimo jih v štiri kozarce.
Kremni sir zmešamo z jogurtom, sladkorjem in vaniljevo aromo v gladko maso. Razdelimo jo na piškote v kozarcih. Kozarce damo v hladilnik, kjer lahko počakajo do postrežbe.
Jagode narežemo na rezine. Džem dobro zmešamo in vanj nežno vmešamo jagode. Razdelimo jih na zmes iz sira in jogurta in postrežemo.
Nasvet
Tako sladico v kozarcu lahko pripravimo z različnim sadjem, zlasti jagodičjem. Zanimiva je tudi različica z bananami. Banane narežemo, jih pokapljamo z limonovim sokom in prelijemo s karamelno omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kuhana teletina s kruhovim hrenom
Domači krekerji z grobo mleto soljo
Naredite si krekerje in jih pomalicajte v službi.
Testenine s pečenimi šparglji, panceto in paradižnikom
Ribji ocvrtki s čilijevo-medeno pomako
Še ena v vrsti odličnih idej, kako porabiti ostanke krompirjevega pireja. Nič naj ne gre v nič!