© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodna sladica v kozarcu

Sestavine

  • 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
  • 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
  • 200 g grškega jogurta
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic vaniljeve arome
  • 2 žlici jagodnega džema
  • 100 g očiščenih jagod
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
  • 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
  • 200 g grškega jogurta
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic vaniljeve arome
  • 2 žlici jagodnega džema
  • 100 g očiščenih jagod

Postopek

1

Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Razporedimo jih v štiri kozarce.

2

Kremni sir zmešamo z jogurtom, sladkorjem in vaniljevo aromo v gladko maso. Razdelimo jo na piškote v kozarcih. Kozarce damo v hladilnik, kjer lahko počakajo do postrežbe.

3

Jagode narežemo na rezine. Džem dobro zmešamo in vanj nežno vmešamo jagode. Razdelimo jih na zmes iz sira in jogurta in postrežemo.

Nasvet

Tako sladico v kozarcu lahko pripravimo z različnim sadjem, zlasti jagodičjem. Zanimiva je tudi različica z bananami. Banane narežemo, jih pokapljamo z limonovim sokom in prelijemo s karamelno omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.