
Kremasti špageti s šunko, porom in šampinjoni
Kremasti špageti so odlična ideja za hiter obrok
Kremasti špageti s šunko, porom in šampinjoni
Kremasti špageti so odlična ideja za hiter obrok

Sestavine
- 1 srednje velik por
- sol in poper
- 200 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g špagetov
- 150 g lahkega kremnega sira
- 85 g zelo tankih rezin šunke
- nekaj listov bazilike
- 25 g naribanega parmezana

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 srednje velik por
- sol in poper
- 200 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g špagetov
- 150 g lahkega kremnega sira
- 85 g zelo tankih rezin šunke
- nekaj listov bazilike
- 25 g naribanega parmezana
Postopek
Por narežemo na tanke kolobarčke, gobe na rezine, česen stremo. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo por, 2 žlici vode ter malo soli in popra, pokrijemo in dušimo 5 minut na srednji temperaturi, da se por zmehča. Dodamo gobe in česen ter kuhamo še 3 minute. Medtem skuhamo špagete po navodilih na zavitku, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo.
Zelenjavi primešamo kremni sir in dodamo toliko prihranjene vode od kuhanja špagetov, da dobimo konsistenco omake. Dodamo natrgano ali narezano šunko, liste bazilike in parmezan ter zmešamo s špageti.