Kaj boste skuhali danes?
Kremasti špageti s šunko, porom in šampinjoni
Kremasti špageti so odlična ideja za hiter obrok
Kremasti špageti s šunko, porom in šampinjoni
Kremasti špageti so odlična ideja za hiter obrok
Sestavine
- 1 srednje velik por
- sol in poper
- 200 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g špagetov
- 150 g lahkega kremnega sira
- 85 g zelo tankih rezin šunke
- nekaj listov bazilike
- 25 g naribanega parmezana
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 1 srednje velik por
- sol in poper
- 200 g šampinjonov
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g špagetov
- 150 g lahkega kremnega sira
- 85 g zelo tankih rezin šunke
- nekaj listov bazilike
- 25 g naribanega parmezana
Postopek
Por narežemo na tanke kolobarčke, gobe na rezine, česen stremo. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo por, 2 žlici vode ter malo soli in popra, pokrijemo in dušimo 5 minut na srednji temperaturi, da se por zmehča. Dodamo gobe in česen ter kuhamo še 3 minute. Medtem skuhamo špagete po navodilih na zavitku, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo.
Zelenjavi primešamo kremni sir in dodamo toliko prihranjene vode od kuhanja špagetov, da dobimo konsistenco omake. Dodamo natrgano ali narezano šunko, liste bazilike in parmezan ter zmešamo s špageti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna juha s kumarično kremo
Paradižnik je ena najokusnejših in najuporabnejših vrtnin. Svežega narežemo v solato ali na testenine, pokapamo z dobrim oljčnim oljem – in že je pripravljeno kosilo!
Kremasta rabarbara v kozarcu
Rabarbara je odlična, a se vse prevečkrat znajde le v kompotih. Poskusite jo z ingverjem!