© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko

Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo

Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko

Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko

Sestavine

  • ¼ glave rdečega zelja
  • ½ rdečega čilija
  • 1 rumena paprika
  • 1 limeta
  • 100 g sojinih kalčkov
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 30 g praženih arašidov
  • 2 tunina steaka, debela 2 cm
  • 2 žlici sezamovih semen
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • ¼ glave rdečega zelja
  • ½ rdečega čilija
  • 1 rumena paprika
  • 1 limeta
  • 100 g sojinih kalčkov
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 30 g praženih arašidov
  • 2 tunina steaka, debela 2 cm
  • 2 žlici sezamovih semen
  • sol in poper

Postopek

1

Zelje naribamo ali narežemo na zelo tanke rezance, čili narežemo na tanke kolobarčke, papriko na tanke trakove, pol limete stisnemo, drugo polovico narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sezamovo olje, sok ½ limete, sojine kalčke, grobo nasekljane arašide, sol in poper.

2

Teflonsko ponev močno segrejemo. Tunina zrezka posolimo po obeh straneh in ju povaljamo v sezamovih semenih. Pečemo ju po 3 minute na vsaki strani, da porjavita in nastane sezamova skorjica, a je riba v sredini še rožnata. Pustimo ju počivati nekaj minut, nato postrežemo s solato in krhlji limete za pokapanje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.