Kaj boste skuhali danes?
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko
Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko
Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo
Sestavine
- ¼ glave rdečega zelja
- ½ rdečega čilija
- 1 rumena paprika
- 1 limeta
- 100 g sojinih kalčkov
- 2 žlici sezamovega olja
- 30 g praženih arašidov
- 2 tunina steaka, debela 2 cm
- 2 žlici sezamovih semen
- sol in poper
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- ¼ glave rdečega zelja
- ½ rdečega čilija
- 1 rumena paprika
- 1 limeta
- 100 g sojinih kalčkov
- 2 žlici sezamovega olja
- 30 g praženih arašidov
- 2 tunina steaka, debela 2 cm
- 2 žlici sezamovih semen
- sol in poper
Postopek
Zelje naribamo ali narežemo na zelo tanke rezance, čili narežemo na tanke kolobarčke, papriko na tanke trakove, pol limete stisnemo, drugo polovico narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sezamovo olje, sok ½ limete, sojine kalčke, grobo nasekljane arašide, sol in poper.
Teflonsko ponev močno segrejemo. Tunina zrezka posolimo po obeh straneh in ju povaljamo v sezamovih semenih. Pečemo ju po 3 minute na vsaki strani, da porjavita in nastane sezamova skorjica, a je riba v sredini še rožnata. Pustimo ju počivati nekaj minut, nato postrežemo s solato in krhlji limete za pokapanje.