Kaj boste skuhali danes?
Juha iz pečenega sladkega krompirja in korenja
Juha iz pečenega sladkega krompirja in korenja
Sestavine
- 500 g sladkega krompirja
- 300 g korenja
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 dl kisle smetane in še malo, ko postrežemo
- sol
- črni poper
Aperitivo - za sladko življenje po italijansko
Po vsej Italiji pred sončnim zahodom odložijo vsakodnevne skrbi, srkajo svoj najljubši koktajl ter uživajo v klepetu in prigrizkih.
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Sestavine
- 500 g sladkega krompirja
- 300 g korenja
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 dl kisle smetane in še malo, ko postrežemo
- sol
- črni poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir in korenje olupimo ter narežemo na kose. Damo ju v velik pekač, pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja, solimo in popramo. Postavimo v pečico in pečemo 25 do 30 minut, da zelenjava karamelizira in se zmehča.
Medtem damo v globoko kozico preostalo olje in na njem pražimo sesekljano čebulo 10 minut, da se zmehča. Dodamo strt česen in mešamo 1 minuto, nato dodamo jušno osnovo. Nežno kuhamo 5 do 10 minut, da je čebula zelo mehka.
Ko je zelenjava pečena, jo pustimo, da se malo ohladi, nato jo dodamo v kozico z juho in s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Vmešamo kislo smetano in nameljemo obilo črnega popra.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polentine rolice z bezgovo kremo
Polentine rolice z bezgovo kremo smo pokusili na kulinaričnem potepu po Nemčiji.
Gin tonik s kumaro in koriandrom
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti