© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjski zrezki z limono in rožmarinom na čičerkini solati

Svinjski zrezki z limono in rožmarinom na čičerkini solati

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemon and rosemary pork with chickpea salad

Sestavine

  • 4 debelejši svinjski zrezki
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički drobno sesekljanega rožmarina
  • 4 strti stroki česna
  • sok in naribana lupina ½ pol limone
  • sol
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
  • 2 žlici šerijevega kisa (ali vinskega kisa)
  • 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
  • 100 g mešanih solatnih listov
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 debelejši svinjski zrezki
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički drobno sesekljanega rožmarina
  • 4 strti stroki česna
  • sok in naribana lupina ½ pol limone
  • sol
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
  • 2 žlici šerijevega kisa (ali vinskega kisa)
  • 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
  • 100 g mešanih solatnih listov
  • poper

Postopek

1

Oljčno olje, rožmarin, česen ter limonov sok in lupino zmešano v veliki skledi. Dodamo meso, dobro premešamo in jo začinimo s soljo. Če imamo čas, pustimo meso pol ure v marinadi, skledo pa postavimo v hladilnik.

2

Segrejemo veliko ponev z neoprijemljivim dnom. Svinjino vzamemo iz marinade, jo otresemo, da odstranimo odvečno marinado, ki jo prihranimo za pozneje. Svinjino pečemo v ponvi 4 do 5 minut z vsake strani, da se dobro speče. Položimo jo na krožnik, kjer naj počiva, medtem pa pripravimo solato.

3

Preostalo marinado in narezano čebulo damo v ponev. Na visoki temperaturi jo kuhamo eno minuto, nato pa prilijemo kis in 3 žlice vode. Kuhamo še eno minuto, da se čebula malo zmehča in preliv zgosti. Vmešano splaknjeno in odcejeno čičeriko, solimo in popramo ter dodamo sok, ki se je izločil iz pečene svinjine. Solatne liste stresemo v skledo, jim previdno dodamo vsebino iz ponve in rahlo premešamo. Takoj postrežemo s svinjino in še toplo pojemo.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.