
Kaj boste skuhali danes?
Svinjski zrezki z limono in rožmarinom na čičerkini solati
Svinjski zrezki z limono in rožmarinom na čičerkini solati

Sestavine
- 4 debelejši svinjski zrezki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički drobno sesekljanega rožmarina
- 4 strti stroki česna
- sok in naribana lupina ½ pol limone
- sol
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
- 2 žlici šerijevega kisa (ali vinskega kisa)
- 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
- 100 g mešanih solatnih listov
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 debelejši svinjski zrezki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički drobno sesekljanega rožmarina
- 4 strti stroki česna
- sok in naribana lupina ½ pol limone
- sol
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
- 2 žlici šerijevega kisa (ali vinskega kisa)
- 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
- 100 g mešanih solatnih listov
- poper
Postopek
Oljčno olje, rožmarin, česen ter limonov sok in lupino zmešano v veliki skledi. Dodamo meso, dobro premešamo in jo začinimo s soljo. Če imamo čas, pustimo meso pol ure v marinadi, skledo pa postavimo v hladilnik.
Segrejemo veliko ponev z neoprijemljivim dnom. Svinjino vzamemo iz marinade, jo otresemo, da odstranimo odvečno marinado, ki jo prihranimo za pozneje. Svinjino pečemo v ponvi 4 do 5 minut z vsake strani, da se dobro speče. Položimo jo na krožnik, kjer naj počiva, medtem pa pripravimo solato.
Preostalo marinado in narezano čebulo damo v ponev. Na visoki temperaturi jo kuhamo eno minuto, nato pa prilijemo kis in 3 žlice vode. Kuhamo še eno minuto, da se čebula malo zmehča in preliv zgosti. Vmešano splaknjeno in odcejeno čičeriko, solimo in popramo ter dodamo sok, ki se je izločil iz pečene svinjine. Solatne liste stresemo v skledo, jim previdno dodamo vsebino iz ponve in rahlo premešamo. Takoj postrežemo s svinjino in še toplo pojemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.