© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hruškov čatni s suhimi marelicami

Omaka, ki se lahko postreže k mesu

Hruškov čatni s suhimi marelicami

Omaka, ki se lahko postreže k mesu

Čas priprave 1 h 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8,5 dl
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hruskov-catni-z-marelicami-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1,25 kg hrušk
  • 400 g zrelega paradižnika
  • 400 g sladkorja
  • 150 g jabolk
  • 150 g čebule
  • 150 g suhih marelic
  • 3 žlice nasekljanega svežega ingverja
  • 2 žlički soli
  • 4,5 dl belega vinskega kisa

Sestavine

  • 1,25 kg hrušk
  • 400 g zrelega paradižnika
  • 400 g sladkorja
  • 150 g jabolk
  • 150 g čebule
  • 150 g suhih marelic
  • 3 žlice nasekljanega svežega ingverja
  • 2 žlički soli
  • 4,5 dl belega vinskega kisa

Postopek

1

Paradižnik operemo, ga za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, olupimo in mu odstranimo semena ter meso nasekljamo. Jabolka operemo, olupimo in jih narežemo na kocke. Čebulo prav tako olupimo in jo drobno nasekljamo. Suhe marelice nasekljamo, hruške pa operemo, olupimo in narežemo na kocke.

2

Vse sestavine, razen hrušk, zmešamo in jih damo v veliko ponev ter zavremo. Ogenj nato zmanjšamo in vse skupaj kuhljamo na nizkem ognju približno 1 uro. Vmes vsakih 10 minut premešamo. Po 1 uri, ko vse skupaj postane gosto tekoče, dodamo na kocke narezane hruške, kuhamo še pol ure in večkrat premešamo. Čatni nato odstranimo z ognja, ga popolnoma ohladimo in shranimo v sterilizirane kozarce.

Nasvet

Hruškov čatni lahko postrežete k pečeni topli ali hladni svinjini, jagnjetini in perutnini. Odlično se ujame tudi s staranimi siri in siri s plemenito plesnijo.

Priljubljeni recepti

Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom

Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.

15 min
Enostavno

Čokoladno-kavne skodelice

Idealna sladica za fino večerjo

20 min
Enostavno

Kuskus z ribami in morskimi sadeži

Kuskus po morsko

1 h 10 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.