Kaj boste skuhali danes?
Hruškov čatni s suhimi marelicami
Omaka, ki se lahko postreže k mesu
Hruškov čatni s suhimi marelicami
Omaka, ki se lahko postreže k mesu
Sestavine
- 1,25 kg hrušk
- 400 g zrelega paradižnika
- 400 g sladkorja
- 150 g jabolk
- 150 g čebule
- 150 g suhih marelic
- 3 žlice nasekljanega svežega ingverja
- 2 žlički soli
- 4,5 dl belega vinskega kisa
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- 1,25 kg hrušk
- 400 g zrelega paradižnika
- 400 g sladkorja
- 150 g jabolk
- 150 g čebule
- 150 g suhih marelic
- 3 žlice nasekljanega svežega ingverja
- 2 žlički soli
- 4,5 dl belega vinskega kisa
Postopek
Paradižnik operemo, ga za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, olupimo in mu odstranimo semena ter meso nasekljamo. Jabolka operemo, olupimo in jih narežemo na kocke. Čebulo prav tako olupimo in jo drobno nasekljamo. Suhe marelice nasekljamo, hruške pa operemo, olupimo in narežemo na kocke.
Vse sestavine, razen hrušk, zmešamo in jih damo v veliko ponev ter zavremo. Ogenj nato zmanjšamo in vse skupaj kuhljamo na nizkem ognju približno 1 uro. Vmes vsakih 10 minut premešamo. Po 1 uri, ko vse skupaj postane gosto tekoče, dodamo na kocke narezane hruške, kuhamo še pol ure in večkrat premešamo. Čatni nato odstranimo z ognja, ga popolnoma ohladimo in shranimo v sterilizirane kozarce.
Nasvet
Hruškov čatni lahko postrežete k pečeni topli ali hladni svinjini, jagnjetini in perutnini. Odlično se ujame tudi s staranimi siri in siri s plemenito plesnijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.