
Hruškov čatni s suhimi marelicami
Omaka, ki se lahko postreže k mesu
Hruškov čatni s suhimi marelicami
Omaka, ki se lahko postreže k mesu

Sestavine
- 1,25 kg hrušk
- 400 g zrelega paradižnika
- 400 g sladkorja
- 150 g jabolk
- 150 g čebule
- 150 g suhih marelic
- 3 žlice nasekljanega svežega ingverja
- 2 žlički soli
- 4,5 dl belega vinskega kisa

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1,25 kg hrušk
- 400 g zrelega paradižnika
- 400 g sladkorja
- 150 g jabolk
- 150 g čebule
- 150 g suhih marelic
- 3 žlice nasekljanega svežega ingverja
- 2 žlički soli
- 4,5 dl belega vinskega kisa
Postopek
Paradižnik operemo, ga za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, olupimo in mu odstranimo semena ter meso nasekljamo. Jabolka operemo, olupimo in jih narežemo na kocke. Čebulo prav tako olupimo in jo drobno nasekljamo. Suhe marelice nasekljamo, hruške pa operemo, olupimo in narežemo na kocke.
Vse sestavine, razen hrušk, zmešamo in jih damo v veliko ponev ter zavremo. Ogenj nato zmanjšamo in vse skupaj kuhljamo na nizkem ognju približno 1 uro. Vmes vsakih 10 minut premešamo. Po 1 uri, ko vse skupaj postane gosto tekoče, dodamo na kocke narezane hruške, kuhamo še pol ure in večkrat premešamo. Čatni nato odstranimo z ognja, ga popolnoma ohladimo in shranimo v sterilizirane kozarce.
Nasvet
Hruškov čatni lahko postrežete k pečeni topli ali hladni svinjini, jagnjetini in perutnini. Odlično se ujame tudi s staranimi siri in siri s plemenito plesnijo.