Kaj boste skuhali danes?
Kitajski rezanci z raco in mlado čebulico
Kitajski rezanci so odlični za hitro kosilo
Kitajski rezanci z raco in mlado čebulico
Kitajski rezanci so odlični za hitro kosilo
Sestavine
- 1 žlica olja
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1⁄2 glave kitajskega zelja
- 1 majhna pločevinka vodnega kostanja ali bambusovih vršičkov, po želji
- ostanki pečene race ali 2 skuhanih in narezanih račjih prsi
- 4 žlice sojine omake
- 200 g kitajskih jajčnih rezancev
- majhen šopek koriandra
- sezamovo olje
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1⁄2 glave kitajskega zelja
- 1 majhna pločevinka vodnega kostanja ali bambusovih vršičkov, po želji
- ostanki pečene race ali 2 skuhanih in narezanih račjih prsi
- 4 žlice sojine omake
- 200 g kitajskih jajčnih rezancev
- majhen šopek koriandra
- sezamovo olje
Postopek
Mlado čebulico narežemo na polmesece, ingver olupimo in narežemo na tanke rezine, zelje tanko narežemo. Če želimo, vodni kostanj ali bambusove vršičke odcedimo. Koriander sesekljamo, rezance pa skuhamo po navodilih na embalaži.
V voku segrejemo olje. Nanj stresemo mlado čebulico in ingver, ju minuto pražimo, nato pa dodamo zelje. Na hitro ga popražimo, da ovene, in dodamo vodni kostanj ali bambusove vršičke ter meso. Na hitro pomešamo, da se vse skupaj pregreje. Dodamo sojino omako in rezance. Vse skupaj dobro premešamo in stresemo na večji krožnik. Tik preden jed postrežemo, jo potresemo s koriandrom in pokapamo z nekaj soka račje pečenke (če ga imamo) ter malce sezamovega olja.
Priljubljeni recepti
Jagodna beljakova rulada
Beljakov nikoli ne zavrzite, raje jih spremenite v slastno rulado