
Kitajski rezanci z raco in mlado čebulico
Kitajski rezanci so odlični za hitro kosilo
Kitajski rezanci z raco in mlado čebulico
Kitajski rezanci so odlični za hitro kosilo

Sestavine
- 1 žlica olja
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1⁄2 glave kitajskega zelja
- 1 majhna pločevinka vodnega kostanja ali bambusovih vršičkov, po želji
- ostanki pečene race ali 2 skuhanih in narezanih račjih prsi
- 4 žlice sojine omake
- 200 g kitajskih jajčnih rezancev
- majhen šopek koriandra
- sezamovo olje

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1⁄2 glave kitajskega zelja
- 1 majhna pločevinka vodnega kostanja ali bambusovih vršičkov, po želji
- ostanki pečene race ali 2 skuhanih in narezanih račjih prsi
- 4 žlice sojine omake
- 200 g kitajskih jajčnih rezancev
- majhen šopek koriandra
- sezamovo olje
Postopek
Mlado čebulico narežemo na polmesece, ingver olupimo in narežemo na tanke rezine, zelje tanko narežemo. Če želimo, vodni kostanj ali bambusove vršičke odcedimo. Koriander sesekljamo, rezance pa skuhamo po navodilih na embalaži.
V voku segrejemo olje. Nanj stresemo mlado čebulico in ingver, ju minuto pražimo, nato pa dodamo zelje. Na hitro ga popražimo, da ovene, in dodamo vodni kostanj ali bambusove vršičke ter meso. Na hitro pomešamo, da se vse skupaj pregreje. Dodamo sojino omako in rezance. Vse skupaj dobro premešamo in stresemo na večji krožnik. Tik preden jed postrežemo, jo potresemo s koriandrom in pokapamo z nekaj soka račje pečenke (če ga imamo) ter malce sezamovega olja.