
Kaj boste skuhali danes?
Maroško začinjena tuna
Maroško začinjena tuna

Tunini steaki za hitro kosilo – popestrimo jih z maroškimi začimbami.
Sestavine
- 20 g koriandra (stebla in listki)
- 3 stroki česna
- ½ žličke mlete paprike
- ½ žličke mletega kumina
- ½ žličke čilija v prahu
- 1 žlica limonovega soka
- 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
- sol
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 20 g koriandra (stebla in listki)
- 3 stroki česna
- ½ žličke mlete paprike
- ½ žličke mletega kumina
- ½ žličke čilija v prahu
- 1 žlica limonovega soka
- 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
- sol
- poper
Postopek
Koriander, česen, začimbe in limonov sok damo v multipraktik in zmiksamo v pire. Multipraktik pustimo vključen in počasi prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko gosto omako.
Tunine zrezke položimo v nekovinsko posodo in jih prelijemo z dvema tretjinama omake. Posodo pokrijemo s folijo in zrezke približno 20 minut (do 4 ure) mariniramo v hladilniku.
Segrejemo ponev ali žar. Odvečno marinado odstranimo, tunine zrezke solimo, popramo in jih, odvisno od debeline, pečemo 2 do 4 minute za srednje pečene in 2 minuti dlje za dobro pečene. Med peko jih enkrat obrnemo. Na koncu jih pokapamo s preostalo omako. Zrezke lahko postrežemo s krompirjem. Če želimo krompirju dodati maroški priokus, ga obogatimo s stopljenim maslom, čilijevo pasto harisa in sesekljanim koriandrom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Prepleten čokoladno-makov kvašeni zavitek
Zavit kot vrtinec, dober kot sanje. Ko moči združita mak in čokolada, se rodi neverjetna praznična poslastica.
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.