
Kaj boste skuhali danes?
Maroško začinjena tuna
Maroško začinjena tuna

Tunini steaki za hitro kosilo – popestrimo jih z maroškimi začimbami.
Sestavine
- 20 g koriandra (stebla in listki)
- 3 stroki česna
- ½ žličke mlete paprike
- ½ žličke mletega kumina
- ½ žličke čilija v prahu
- 1 žlica limonovega soka
- 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
- sol
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 20 g koriandra (stebla in listki)
- 3 stroki česna
- ½ žličke mlete paprike
- ½ žličke mletega kumina
- ½ žličke čilija v prahu
- 1 žlica limonovega soka
- 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
- sol
- poper
Postopek
Koriander, česen, začimbe in limonov sok damo v multipraktik in zmiksamo v pire. Multipraktik pustimo vključen in počasi prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko gosto omako.
Tunine zrezke položimo v nekovinsko posodo in jih prelijemo z dvema tretjinama omake. Posodo pokrijemo s folijo in zrezke približno 20 minut (do 4 ure) mariniramo v hladilniku.
Segrejemo ponev ali žar. Odvečno marinado odstranimo, tunine zrezke solimo, popramo in jih, odvisno od debeline, pečemo 2 do 4 minute za srednje pečene in 2 minuti dlje za dobro pečene. Med peko jih enkrat obrnemo. Na koncu jih pokapamo s preostalo omako. Zrezke lahko postrežemo s krompirjem. Če želimo krompirju dodati maroški priokus, ga obogatimo s stopljenim maslom, čilijevo pasto harisa in sesekljanim koriandrom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom
Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan
Domač jajčni liker
Jajčni liker je nostalgična klasika božičnih praznikov in novoletnih praznovanj