
Kaj boste skuhali danes?
Testeninska solata s pršutom
Hitro pripravljena solata
Testeninska solata s pršutom
Hitro pripravljena solata

Sestavine
- 300 g testenin metuljčkov
- 200 g zamrznjenega graha
- 1 velik paradižnik
- 10 na soncu sušenih paradižnikov (v olju)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički vinskega kisa
- 1 strok česna
- sveža bazilika
- 80 g pršuta (ali salame)
- sol
- sveže mleti črni poper

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 300 g testenin metuljčkov
- 200 g zamrznjenega graha
- 1 velik paradižnik
- 10 na soncu sušenih paradižnikov (v olju)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički vinskega kisa
- 1 strok česna
- sveža bazilika
- 80 g pršuta (ali salame)
- sol
- sveže mleti črni poper
Postopek
Testenine skuhamo v vreli slani vodi. Dve minuti preden so testenine kuhane, dodamo grah, zavremo in kuhamo še 2 minuti. Testenine in grah morajo ostati čvrsti. Odcedimo jih in ohladimo pod mrzlo tekočo vodo, nato pustimo, da se dobro posušijo.
Medtem ko se kuhajo testenine, paradižnik narežemo na majhne kocke. Damo ga v posodo kuhinjskega strojčka in dodamo polovico sušenih paradižnikov, oljčno olje, kis, olupljen strok česna in približno 8 listov bazilike. Solimo in popramo s sveže mletim črnim poprom ter zmeljemo z mešalnikom v gladek solatni preliv in ga preložimo v veliko solatno skledo.
V skledo s prelivom stresemo testenine in grah. Sušeni paradižnik narežemo na rezine in jih z lističi bazilike dodamo testeninam. Priložimo še koščke pršuta ali salame, premešamo, razdelimo na krožnike in postrežemo.
Nasvet
Za brezmesni obrok namesto pršuta ali salame uporabimo mocarelo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
S hariso začinjen bananin kolač z ananasom
Bananin kolač z ananasom zaživi s kančkom pikantne harise
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.