© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testeninska solata s pršutom

Hitro pripravljena solata

Testeninska solata s pršutom

Hitro pripravljena solata

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testeninska-solata-s-prsutom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 300 g testenin metuljčkov
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 1 velik paradižnik
  • 10 na soncu sušenih paradižnikov (v olju)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički vinskega kisa
  • 1 strok česna
  • sveža bazilika
  • 80 g pršuta (ali salame)
  • sol
  • sveže mleti črni poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 300 g testenin metuljčkov
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 1 velik paradižnik
  • 10 na soncu sušenih paradižnikov (v olju)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički vinskega kisa
  • 1 strok česna
  • sveža bazilika
  • 80 g pršuta (ali salame)
  • sol
  • sveže mleti črni poper

Postopek

1

Testenine skuhamo v vreli slani vodi. Dve minuti preden so testenine kuhane, dodamo grah, zavremo in kuhamo še 2 minuti. Testenine in grah morajo ostati čvrsti. Odcedimo jih in ohladimo pod mrzlo tekočo vodo, nato pustimo, da se dobro posušijo.

 

2

Medtem ko se kuhajo testenine, paradižnik narežemo na majhne kocke. Damo ga v posodo kuhinjskega strojčka in dodamo polovico sušenih paradižnikov, oljčno olje, kis, olupljen strok česna in približno 8 listov bazilike. Solimo in popramo s sveže mletim črnim poprom ter zmeljemo z mešalnikom v gladek solatni preliv in ga preložimo v veliko solatno skledo.

3

V skledo s prelivom stresemo testenine in grah. Sušeni paradižnik narežemo na rezine in jih z lističi bazilike dodamo testeninam. Priložimo še koščke pršuta ali salame, premešamo, razdelimo na krožnike in postrežemo.

 

Nasvet

Za brezmesni obrok namesto pršuta ali salame uporabimo mocarelo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.