
Toco de funzi
Gobja omaka
Toco de funzi
Gobja omaka

Toco de funzi (narečni izraz za gobe, funghi) postrežemo kot zabelo za sveže ali suhe testenine, njoke ali polento.
Sestavine
- 200 g zrelega paradižnika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 vejica rožmarina
- 250 g svežih jurčkov (ali 25 g suhih)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 dl suhega belega vina
- 2 lovorova lista
- sol

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 200 g zrelega paradižnika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 vejica rožmarina
- 250 g svežih jurčkov (ali 25 g suhih)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 dl suhega belega vina
- 2 lovorova lista
- sol
Postopek
Paradižnik olupimo in ga drobno narežemo. Čebulo, peteršilj, česen in rožmarin nasekljamo. Če imamo sveže gobe, jih očistimo in grobo narežemo, če imamo suhe, pa jih najprej namočimo v mlačno vodo, da se zmehčajo, nato jih narežemo.
V keramično posodo ali ponev vlijemo olje in na njem podušimo čebelo, po potrebi dodamo malo vode. Dodamo gobe in pomešamo, nato dodamo česen, rožmarin in peteršilj. Pomešamo in prilijemo belo vino. Dodamo paradižnik in lovor ter solimo. Na nizki temperaturi kuhamo 25 do 30 minut.