
Kaj boste skuhali danes?
Toco de funzi
Gobja omaka
Toco de funzi
Gobja omaka

Toco de funzi (narečni izraz za gobe, funghi) postrežemo kot zabelo za sveže ali suhe testenine, njoke ali polento.
Sestavine
- 200 g zrelega paradižnika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 vejica rožmarina
- 250 g svežih jurčkov (ali 25 g suhih)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 dl suhega belega vina
- 2 lovorova lista
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g zrelega paradižnika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 vejica rožmarina
- 250 g svežih jurčkov (ali 25 g suhih)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 dl suhega belega vina
- 2 lovorova lista
- sol
Postopek
Paradižnik olupimo in ga drobno narežemo. Čebulo, peteršilj, česen in rožmarin nasekljamo. Če imamo sveže gobe, jih očistimo in grobo narežemo, če imamo suhe, pa jih najprej namočimo v mlačno vodo, da se zmehčajo, nato jih narežemo.
V keramično posodo ali ponev vlijemo olje in na njem podušimo čebelo, po potrebi dodamo malo vode. Dodamo gobe in pomešamo, nato dodamo česen, rožmarin in peteršilj. Pomešamo in prilijemo belo vino. Dodamo paradižnik in lovor ter solimo. Na nizki temperaturi kuhamo 25 do 30 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.