Kaj boste skuhali danes?
Toco de funzi
Gobja omaka
Toco de funzi
Gobja omaka
Toco de funzi (narečni izraz za gobe, funghi) postrežemo kot zabelo za sveže ali suhe testenine, njoke ali polento.
Sestavine
- 200 g zrelega paradižnika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 vejica rožmarina
- 250 g svežih jurčkov (ali 25 g suhih)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 dl suhega belega vina
- 2 lovorova lista
- sol
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
To so najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 200 g zrelega paradižnika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 vejica rožmarina
- 250 g svežih jurčkov (ali 25 g suhih)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 dl suhega belega vina
- 2 lovorova lista
- sol
Postopek
Paradižnik olupimo in ga drobno narežemo. Čebulo, peteršilj, česen in rožmarin nasekljamo. Če imamo sveže gobe, jih očistimo in grobo narežemo, če imamo suhe, pa jih najprej namočimo v mlačno vodo, da se zmehčajo, nato jih narežemo.
V keramično posodo ali ponev vlijemo olje in na njem podušimo čebelo, po potrebi dodamo malo vode. Dodamo gobe in pomešamo, nato dodamo česen, rožmarin in peteršilj. Pomešamo in prilijemo belo vino. Dodamo paradižnik in lovor ter solimo. Na nizki temperaturi kuhamo 25 do 30 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Opečen bananin kruh z vaniljevo skuto in malinami
Porabite zrele banane za božanski bananin kruh.