
Odprta lazanja z gobami in bučo
Lazanja z gobami in bučo je odlična topla predjed slavnostne večerje ali domiselno kosilo.
Odprta lazanja z gobami in bučo
Lazanja z gobami in bučo je odlična topla predjed slavnostne večerje ali domiselno kosilo.

Sestavine
bučni pire
- 450 g olupljene maslene buče
- 25 g masla
- muškatni orešek
- 25 g naribanega parmezana
- sol
- poper
gobov preliv
- 1 žlica sesekljanih suhih jurčkov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička balzamičnega kisa
- 2 žlički sojine omake
obloga
- ščepec žafrana
- 85 g šampinjonov
- 1 nariban večji strok česna
- 100 g listov mlade špinače
- 4 sveži listi za lazanjo
- parmezan za posip (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
bučni pire
- 450 g olupljene maslene buče
- 25 g masla
- muškatni orešek
- 25 g naribanega parmezana
- sol
- poper
gobov preliv
- 1 žlica sesekljanih suhih jurčkov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička balzamičnega kisa
- 2 žlički sojine omake
obloga
- ščepec žafrana
- 85 g šampinjonov
- 1 nariban večji strok česna
- 100 g listov mlade špinače
- 4 sveži listi za lazanjo
- parmezan za posip (po želji)
Postopek
Bučo narežemo na primerno velike kocke in jih damo v kozico skupaj z maslom in 5 žlicami vode. Ponev pokrijemo in vse skupaj kuhamo 15 minut, da se bučne kocke rahlo zmehčajo, vendar ne porjavijo. Grobo jih zmečkamo, začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreškom in posujemo s parmezanom. Shranimo jih na toplem.
Medtem naredimo gobov preliv. Jurčke skupaj s 3 žlicami vrele vode kuhamo kakšno minuto ali dve, nato odstavimo z ognja in ohladimo. V skodelici zmešamo žlico olja s kisom in sojino omako ter dodamo jurčke s tekočino.
Špinačne liste operemo in jih damo za nekaj sekund v vrelo vodo, da ovenijo. Nato jih prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. V vodo, v kateri bomo kuhali testenine, damo žafran in malo soli ter kuhamo približno 5 minut, da se izloči nekaj barve in okusa. Medtem na preostali žlici olja prepražimo na četrtine narezane šampinjone. Ko so skoraj popraženi, jim dodamo še česen, premešamo, da zadiši, in odstavimo.
Liste lazanje razpolovimo in kuhamo v vreli žafranovi vodi približno eno minuto, da se zmehčajo. Dobro jih odcedimo. Na postrežna krožnika damo po 3 manjše kupčke špinače. Nanjo damo list lazanje, ki ga obložimo z žlico bučnega pireja. Na pire položimo spet malo špinače in pokrijemo z drugim listom lazanje. Tako delamo, dokler ne porabimo 4 listov lazanje za en krožnik. Na vrhu naj bo bučni pire. Prelijemo še z gobovim prelivom in postrežemo s česnovimi šampinjoni.