© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena gobova rižota s timijanom

S suhimi jurčki in svežimi lisičkami

Pečena gobova rižota s timijanom

S suhimi jurčki in svežimi lisičkami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lesley Waters 30-minute supper for friends p84-86Oven-baked porcini & thyme risotto, parmesan shavings, watercress

Sestavine

  • 20 g suhih jurčkov
  • 150 g lisičk (svežih)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 350 g riža za rižoto
  • 7,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl belega vina
  • pest naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • ostružki parmezana in timijanovi lističi za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 20 g suhih jurčkov
  • 150 g lisičk (svežih)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 350 g riža za rižoto
  • 7,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl belega vina
  • pest naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • ostružki parmezana in timijanovi lističi za posip

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Suhe gobe damo v skledo, prelijemo s 4,3 dl vrele vode in pustimo, da se namakajo 10 minut. Medtem v nepregorni ponvi segrejemo olje in 2 minuti pražimo čebulo, da se začne mehčati. Dodamo narezane lisičke in jih pražimo 5minut, nato dodamo še česen in pražimo še minuto.

2

Pečico segrejemo na 190 °C. Gobe ožmemo in tekočino prihranimo. Sesekljamo jih, damo v ponev, dodamo še riž in timijan in dobro premešamo. Skozi fino cedilo precedimo tekočino od gob in jo vlijemo v ponev, prilijemo še vrelo zelenjavno osnovo in vino ter zavremo.

3

Solimo in popramo, pokrijemo in ponev postavimo v pečico. Pečemo 25 minut, da se riž skuha in vpije vso tekočino. Vmešamo nariban parmezan, na koncu rižoto še potresemo s timijanom in okrasimo z lističi parmezana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.