© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kuhana teletina s kruhovim hrenom

Kuhana teletina s kruhovim hrenom

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kuhana teletina s kruhovim hrenom

Sestavine

  • 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
  • 8 korenčkov
  • ¼ gomoljne zelene
  • ½ porovega stebla
  • 1 čebula
  • 4 zrna belega popra
  • ščepec soli
  • nekaj vejic peteršilja

kruhov hren

  • 100 g belega kruha
  • 2 dl čiste telečje juhe
  • 2 žlici sveže naribanega hrena
  • 1 žlica masla
  • 1,5 dl sladke smetane
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • šopek drobnjaka
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
  • 8 korenčkov
  • ¼ gomoljne zelene
  • ½ porovega stebla
  • 1 čebula
  • 4 zrna belega popra
  • ščepec soli
  • nekaj vejic peteršilja

kruhov hren

  • 100 g belega kruha
  • 2 dl čiste telečje juhe
  • 2 žlici sveže naribanega hrena
  • 1 žlica masla
  • 1,5 dl sladke smetane
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • šopek drobnjaka

Postopek

1

Por, čebulo, zeleno in korenček očistimo. Po potrebi zelenjavo tudi olupimo ali ostrgamo. Zelenjavo (razen korenčka) pristavimo v 2 litrih hladne vode, ki smo ji dodali sol, poprova zrna in peteršiljeve vejice, ter zavremo. Nato damo v lonec meso in počasi kuhljamo približno eno uro. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo še korenček in skuhamo, tako da je še čvrst.

2

Kruhov hren pripravimo tako, da iz lonca, v katerem smo kuhali meso, vzamemo 2 decilitra juhe. V kozico damo juho, maslo, sladko smetano in hren. Dodamo kruh, narezan na kocke, začinimo, hitro zavremo, nato pa odstavimo. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke.

3

Kuhano meso vzamemo iz juhe. Tudi korenček previdno poberemo iz juhe. Meso narežemo na tanke rezine. Kruhov hren premešamo in naložimo na postrežne krožnike. Na hren položimo rezine mesa in korenček. Okrog kruhovega hrena pa pokapamo malo juhe, ki smo ji primešali narezan drobnjak.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.