
Kaj boste skuhali danes?
Kuhana teletina s kruhovim hrenom
Kuhana teletina s kruhovim hrenom

Sestavine
- 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
- 8 korenčkov
- ¼ gomoljne zelene
- ½ porovega stebla
- 1 čebula
- 4 zrna belega popra
- ščepec soli
- nekaj vejic peteršilja
kruhov hren
- 100 g belega kruha
- 2 dl čiste telečje juhe
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica masla
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- sveže zmlet poper
- šopek drobnjaka

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
- 8 korenčkov
- ¼ gomoljne zelene
- ½ porovega stebla
- 1 čebula
- 4 zrna belega popra
- ščepec soli
- nekaj vejic peteršilja
kruhov hren
- 100 g belega kruha
- 2 dl čiste telečje juhe
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica masla
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- sveže zmlet poper
- šopek drobnjaka
Postopek
Por, čebulo, zeleno in korenček očistimo. Po potrebi zelenjavo tudi olupimo ali ostrgamo. Zelenjavo (razen korenčka) pristavimo v 2 litrih hladne vode, ki smo ji dodali sol, poprova zrna in peteršiljeve vejice, ter zavremo. Nato damo v lonec meso in počasi kuhljamo približno eno uro. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo še korenček in skuhamo, tako da je še čvrst.
Kruhov hren pripravimo tako, da iz lonca, v katerem smo kuhali meso, vzamemo 2 decilitra juhe. V kozico damo juho, maslo, sladko smetano in hren. Dodamo kruh, narezan na kocke, začinimo, hitro zavremo, nato pa odstavimo. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke.
Kuhano meso vzamemo iz juhe. Tudi korenček previdno poberemo iz juhe. Meso narežemo na tanke rezine. Kruhov hren premešamo in naložimo na postrežne krožnike. Na hren položimo rezine mesa in korenček. Okrog kruhovega hrena pa pokapamo malo juhe, ki smo ji primešali narezan drobnjak.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih