
Kuhana teletina s kruhovim hrenom
Kuhana teletina s kruhovim hrenom

Sestavine
- 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
- 8 korenčkov
- ¼ gomoljne zelene
- ½ porovega stebla
- 1 čebula
- 4 zrna belega popra
- ščepec soli
- nekaj vejic peteršilja
kruhov hren
- 100 g belega kruha
- 2 dl čiste telečje juhe
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica masla
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- sveže zmlet poper
- šopek drobnjaka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
- 8 korenčkov
- ¼ gomoljne zelene
- ½ porovega stebla
- 1 čebula
- 4 zrna belega popra
- ščepec soli
- nekaj vejic peteršilja
kruhov hren
- 100 g belega kruha
- 2 dl čiste telečje juhe
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica masla
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- sveže zmlet poper
- šopek drobnjaka
Postopek
Por, čebulo, zeleno in korenček očistimo. Po potrebi zelenjavo tudi olupimo ali ostrgamo. Zelenjavo (razen korenčka) pristavimo v 2 litrih hladne vode, ki smo ji dodali sol, poprova zrna in peteršiljeve vejice, ter zavremo. Nato damo v lonec meso in počasi kuhljamo približno eno uro. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo še korenček in skuhamo, tako da je še čvrst.
Kruhov hren pripravimo tako, da iz lonca, v katerem smo kuhali meso, vzamemo 2 decilitra juhe. V kozico damo juho, maslo, sladko smetano in hren. Dodamo kruh, narezan na kocke, začinimo, hitro zavremo, nato pa odstavimo. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke.
Kuhano meso vzamemo iz juhe. Tudi korenček previdno poberemo iz juhe. Meso narežemo na tanke rezine. Kruhov hren premešamo in naložimo na postrežne krožnike. Na hren položimo rezine mesa in korenček. Okrog kruhovega hrena pa pokapamo malo juhe, ki smo ji primešali narezan drobnjak.