Kaj boste skuhali danes?
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo
Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
To so najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi
Postopek
Testo pripravimo tako kot za ocvrte koprivne liste. Maso vlijemo v okrogel model; nanjo položimo koprivne liste in skuto ter spet prelijemo z drugim delom jajčne mase. Jed pečemo zelo počasi v ponvi, ki ne potrebuje maščobe, in enkrat obrnemo, lahko pa jo spečemo v pečici pri 170 °C do lepe rumene barve.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Opečen bananin kruh z vaniljevo skuto in malinami
Porabite zrele banane za božanski bananin kruh.