
Kaj boste skuhali danes?
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo

Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi
Postopek
Testo pripravimo tako kot za ocvrte koprivne liste. Maso vlijemo v okrogel model; nanjo položimo koprivne liste in skuto ter spet prelijemo z drugim delom jajčne mase. Jed pečemo zelo počasi v ponvi, ki ne potrebuje maščobe, in enkrat obrnemo, lahko pa jo spečemo v pečici pri 170 °C do lepe rumene barve.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce
Regratova juha s krompirjem
Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom
Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.