© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zloženka s koprivo in albuminsko skuto

Za dobro voljo

Zloženka s koprivo in albuminsko skuto

Za dobro voljo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zlozenka s koprivo in albuminsko skuto

Sestavine

  • pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
  • 100 g sladke ali slane albuminske skute
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • malo pecilnega praška
  • mleko po potrebi
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
  • 100 g sladke ali slane albuminske skute
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • malo pecilnega praška
  • mleko po potrebi

Postopek

1

Testo pripravimo tako kot za ocvrte koprivne liste. Maso vlijemo v okrogel model; nanjo položimo koprivne liste in skuto ter spet prelijemo z drugim delom jajčne mase. Jed pečemo zelo počasi v ponvi, ki ne potrebuje maščobe, in enkrat obrnemo, lahko pa jo spečemo v pečici pri 170 °C do lepe rumene barve.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.