Kaj boste skuhali danes?
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo
Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.
Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi
Postopek
Testo pripravimo tako kot za ocvrte koprivne liste. Maso vlijemo v okrogel model; nanjo položimo koprivne liste in skuto ter spet prelijemo z drugim delom jajčne mase. Jed pečemo zelo počasi v ponvi, ki ne potrebuje maščobe, in enkrat obrnemo, lahko pa jo spečemo v pečici pri 170 °C do lepe rumene barve.