© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zloženka s koprivo in albuminsko skuto

Za dobro voljo

Zloženka s koprivo in albuminsko skuto

Za dobro voljo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zlozenka s koprivo in albuminsko skuto

Sestavine

  • pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
  • 100 g sladke ali slane albuminske skute
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • malo pecilnega praška
  • mleko po potrebi

Sestavine

  • pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
  • 100 g sladke ali slane albuminske skute
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • malo pecilnega praška
  • mleko po potrebi

Postopek

1

Testo pripravimo tako kot za ocvrte koprivne liste. Maso vlijemo v okrogel model; nanjo položimo koprivne liste in skuto ter spet prelijemo z drugim delom jajčne mase. Jed pečemo zelo počasi v ponvi, ki ne potrebuje maščobe, in enkrat obrnemo, lahko pa jo spečemo v pečici pri 170 °C do lepe rumene barve.

Priljubljeni recepti

Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami

Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce

Enostavno

Mavrični sadni sladoled na palčki

Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev

20 min
Enostavno

Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom

Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.