
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!

Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla
Postopek
Najprej pripravimo pire. Krompir narežemo na rezine in v rahlo posoljeni vodi do mehkega skuhamo; odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko zavremo. S čemaževih listov odstranimo peclje. Liste drobno narežemo in stresemo v vrelo mleko. Dodamo maslo in odstavimo. Krompir pretlačimo, dodamo k mleku, začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in pire na toplem prihranimo.
Zrezke začinimo s soljo in poprom ter povaljamo v moki. V pekaču segrejemo olje, zrezke na obeh straneh popečemo, nato pa na blagi temperaturi pečemo približno četrt ure. Meso poberemo iz pekača in na toplem prihranimo.
Sok od pečenja zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, dodamo kumino in povremo do primerne gostote. Omako po okusu začinimo. Pečene svinjske zrezke ponudimo s čemaževim pirejem in sveže pripravljeno omako.