
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!

Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla
Postopek
Najprej pripravimo pire. Krompir narežemo na rezine in v rahlo posoljeni vodi do mehkega skuhamo; odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko zavremo. S čemaževih listov odstranimo peclje. Liste drobno narežemo in stresemo v vrelo mleko. Dodamo maslo in odstavimo. Krompir pretlačimo, dodamo k mleku, začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in pire na toplem prihranimo.
Zrezke začinimo s soljo in poprom ter povaljamo v moki. V pekaču segrejemo olje, zrezke na obeh straneh popečemo, nato pa na blagi temperaturi pečemo približno četrt ure. Meso poberemo iz pekača in na toplem prihranimo.
Sok od pečenja zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, dodamo kumino in povremo do primerne gostote. Omako po okusu začinimo. Pečene svinjske zrezke ponudimo s čemaževim pirejem in sveže pripravljeno omako.