© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski medaljoni z žara s pomladansko zelenjavo

Svinjski medaljoni z žara s pomladansko zelenjavo

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrilltes Schweinsmedaillon mit FruAùS«å?hlingsgemuAùS«å?se

Sestavine

  • 8 korenčkov z zelenjem
  • 8 belih belušev
  • 8 zelenih belušev
  • 100 g grahovih strokov
  • 200 g mini bučk
  • 4 mlade čebulice (samo beli deli)
  • 100 g blanširane mlade špinače
  • 4 svinjski medaljoni po 120 g
  • sol
  • poper
  • olje za peko
  • maslo za pretresanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 korenčkov z zelenjem
  • 8 belih belušev
  • 8 zelenih belušev
  • 100 g grahovih strokov
  • 200 g mini bučk
  • 4 mlade čebulice (samo beli deli)
  • 100 g blanširane mlade špinače
  • 4 svinjski medaljoni po 120 g
  • sol
  • poper
  • olje za peko
  • maslo za pretresanje

Postopek

1

Korenčkovo zelenje odrežemo tako, da ga ostane samo še nekaj centimetrov. Potem korenček ostrgamo. Bele beluše od vršičkov proti koncu olupimo, pri zelenih beluših pa odrežemo spodnjo tretjino olesenelih koncev. Bučke očistimo, operemo in narežemo na primerne kose.

2

Zelenjavo do čvrstega skuhamo v osoljeni vodi. V ponvi segrejemo nekaj masla. Dodamo zelenjavo, jo pretresemo ter začinimo s soljo in poprom.

3

Svinjske medaljone solimo in popramo. V ponvi za žar segrejemo malo olja, medaljone na obeh straneh popečemo, potem pa na zmerni temperaturi spečemo do konca. Meso z žara ponudimo s pripravljeno zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.