
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje
Postopek
Korenčkovo zelenje odrežemo tako, da ga ostane samo še nekaj centimetrov. Potem korenček ostrgamo. Bele beluše od vršičkov proti koncu olupimo, pri zelenih beluših pa odrežemo spodnjo tretjino olesenelih koncev. Bučke očistimo, operemo in narežemo na primerne kose.
Zelenjavo do čvrstega skuhamo v osoljeni vodi. V ponvi segrejemo nekaj masla. Dodamo zelenjavo, jo pretresemo ter začinimo s soljo in poprom.
Svinjske medaljone solimo in popramo. V ponvi za žar segrejemo malo olja, medaljone na obeh straneh popečemo, potem pa na zmerni temperaturi spečemo do konca. Meso z žara ponudimo s pripravljeno zelenjavo.