© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjski medaljoni z žara s pomladansko zelenjavo

Svinjski medaljoni z žara s pomladansko zelenjavo

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrilltes Schweinsmedaillon mit FruAùS«å?hlingsgemuAùS«å?se

Sestavine

  • 8 korenčkov z zelenjem
  • 8 belih belušev
  • 8 zelenih belušev
  • 100 g grahovih strokov
  • 200 g mini bučk
  • 4 mlade čebulice (samo beli deli)
  • 100 g blanširane mlade špinače
  • 4 svinjski medaljoni po 120 g
  • sol
  • poper
  • olje za peko
  • maslo za pretresanje

Sestavine

  • 8 korenčkov z zelenjem
  • 8 belih belušev
  • 8 zelenih belušev
  • 100 g grahovih strokov
  • 200 g mini bučk
  • 4 mlade čebulice (samo beli deli)
  • 100 g blanširane mlade špinače
  • 4 svinjski medaljoni po 120 g
  • sol
  • poper
  • olje za peko
  • maslo za pretresanje

Postopek

1

Korenčkovo zelenje odrežemo tako, da ga ostane samo še nekaj centimetrov. Potem korenček ostrgamo. Bele beluše od vršičkov proti koncu olupimo, pri zelenih beluših pa odrežemo spodnjo tretjino olesenelih koncev. Bučke očistimo, operemo in narežemo na primerne kose.

2

Zelenjavo do čvrstega skuhamo v osoljeni vodi. V ponvi segrejemo nekaj masla. Dodamo zelenjavo, jo pretresemo ter začinimo s soljo in poprom.

3

Svinjske medaljone solimo in popramo. V ponvi za žar segrejemo malo olja, medaljone na obeh straneh popečemo, potem pa na zmerni temperaturi spečemo do konca. Meso z žara ponudimo s pripravljeno zelenjavo.

Priljubljeni recepti

Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom

Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.

20 min
Enostavno

Gorčični pire

30 min
Enostavno

Pastinakovi kroketi

2 h 20 min
Srednje zahtevno

Angleški božični kolač

Christmas pudding

6 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.