
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje
Postopek
Korenčkovo zelenje odrežemo tako, da ga ostane samo še nekaj centimetrov. Potem korenček ostrgamo. Bele beluše od vršičkov proti koncu olupimo, pri zelenih beluših pa odrežemo spodnjo tretjino olesenelih koncev. Bučke očistimo, operemo in narežemo na primerne kose.
Zelenjavo do čvrstega skuhamo v osoljeni vodi. V ponvi segrejemo nekaj masla. Dodamo zelenjavo, jo pretresemo ter začinimo s soljo in poprom.
Svinjske medaljone solimo in popramo. V ponvi za žar segrejemo malo olja, medaljone na obeh straneh popečemo, potem pa na zmerni temperaturi spečemo do konca. Meso z žara ponudimo s pripravljeno zelenjavo.