Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje
Postopek
Korenčkovo zelenje odrežemo tako, da ga ostane samo še nekaj centimetrov. Potem korenček ostrgamo. Bele beluše od vršičkov proti koncu olupimo, pri zelenih beluših pa odrežemo spodnjo tretjino olesenelih koncev. Bučke očistimo, operemo in narežemo na primerne kose.
Zelenjavo do čvrstega skuhamo v osoljeni vodi. V ponvi segrejemo nekaj masla. Dodamo zelenjavo, jo pretresemo ter začinimo s soljo in poprom.
Svinjske medaljone solimo in popramo. V ponvi za žar segrejemo malo olja, medaljone na obeh straneh popečemo, potem pa na zmerni temperaturi spečemo do konca. Meso z žara ponudimo s pripravljeno zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Solata iz divjega riža, koromača in pomaranč
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.