Kaj boste skuhali danes?
Goveji involtini s parmezanom
Involtini so zvitki iz tankih zrezkov
Goveji involtini s parmezanom
Involtini so zvitki iz tankih zrezkov
Sestavine
- 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
- sol in poper
- 25 g naribanega parmezana
- 1 žlica nasekljanih pinjol
- prgišče nasekljane bazilike
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 0,75 dl rdečega vina
- 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- balzamični kis
- 50 g rukole
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
- sol in poper
- 25 g naribanega parmezana
- 1 žlica nasekljanih pinjol
- prgišče nasekljane bazilike
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 0,75 dl rdečega vina
- 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- balzamični kis
- 50 g rukole
Postopek
Zrezkom obrežemo maščobo in jih med dvema plastema prozorne kuhinjske folije z valjarjem potolčemo na debelino 1⁄2 cm. Solimo jih in popramo ter posujemo s parmezanom, baziliko in pinjolami.
Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebci. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Vanjo položimo zvitke in jih po vseh straneh zapečemo, da se res dobro obarvajo.
Zvitke vzamemo iz ponve in vanjo dodamo na rezinice narezan česen in čili. Pražimo nekaj minut, nato prilijemo vino in pustimo 2 minuti vreti. Dodamo še paradižnik in nežno kuhamo 5 minut, nato zvitke vrnemo v ponev, jo pokrijemo in dušimo 10 minut.
Medtem z metlico zmešamo 1 žlico balzamičnega kisa, 1 žlico oljčnega olja, sol in poper ter zabelimo rukolo. Zvitke damo na krožnike, jih prelijemo z omako, zraven pa ponudimo rukolo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere