© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Goveji involtini s parmezanom

Involtini so zvitki iz tankih zrezkov

Goveji involtini s parmezanom

Involtini so zvitki iz tankih zrezkov

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cook_everyday8922

Sestavine

  • 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
  • sol in poper
  • 25 g naribanega parmezana
  • 1 žlica nasekljanih pinjol
  • prgišče nasekljane bazilike
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • ščep zdrobljenega suhega čilija
  • 0,75 dl rdečega vina
  • 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
  • balzamični kis
  • 50 g rukole

Sestavine

  • 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
  • sol in poper
  • 25 g naribanega parmezana
  • 1 žlica nasekljanih pinjol
  • prgišče nasekljane bazilike
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • ščep zdrobljenega suhega čilija
  • 0,75 dl rdečega vina
  • 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
  • balzamični kis
  • 50 g rukole

Postopek

1

Zrezkom obrežemo maščobo in jih med dvema plastema prozorne kuhinjske folije z valjarjem potolčemo na debelino 1⁄2 cm. Solimo jih in popramo ter posujemo s parmezanom, baziliko in pinjolami.

2

Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebci. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Vanjo položimo zvitke in jih po vseh straneh zapečemo, da se res dobro obarvajo.

3

Zvitke vzamemo iz ponve in vanjo dodamo na rezinice narezan česen in čili. Pražimo nekaj minut, nato prilijemo vino in pustimo 2 minuti vreti. Dodamo še paradižnik in nežno kuhamo 5 minut, nato zvitke vrnemo v ponev, jo pokrijemo in dušimo 10 minut.

4

Medtem z metlico zmešamo 1 žlico balzamičnega kisa, 1 žlico oljčnega olja, sol in poper ter zabelimo rukolo. Zvitke damo na krožnike, jih prelijemo z omako, zraven pa ponudimo rukolo.

Priljubljeni recepti

Bezgova vodka s kosmuljami

Presenetite prijatelje s prav posebnim pomladnim napitkom

Enostavno

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

30 min
Enostavno

Granola, pečena z javorovim sirupom

Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.