
Goveji involtini s parmezanom
Involtini so zvitki iz tankih zrezkov
Goveji involtini s parmezanom
Involtini so zvitki iz tankih zrezkov

Sestavine
- 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
- sol in poper
- 25 g naribanega parmezana
- 1 žlica nasekljanih pinjol
- prgišče nasekljane bazilike
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 0,75 dl rdečega vina
- 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- balzamični kis
- 50 g rukole

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
- sol in poper
- 25 g naribanega parmezana
- 1 žlica nasekljanih pinjol
- prgišče nasekljane bazilike
- oljčno olje
- 2 stroka česna
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 0,75 dl rdečega vina
- 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
- balzamični kis
- 50 g rukole
Postopek
Zrezkom obrežemo maščobo in jih med dvema plastema prozorne kuhinjske folije z valjarjem potolčemo na debelino 1⁄2 cm. Solimo jih in popramo ter posujemo s parmezanom, baziliko in pinjolami.
Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebci. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Vanjo položimo zvitke in jih po vseh straneh zapečemo, da se res dobro obarvajo.
Zvitke vzamemo iz ponve in vanjo dodamo na rezinice narezan česen in čili. Pražimo nekaj minut, nato prilijemo vino in pustimo 2 minuti vreti. Dodamo še paradižnik in nežno kuhamo 5 minut, nato zvitke vrnemo v ponev, jo pokrijemo in dušimo 10 minut.
Medtem z metlico zmešamo 1 žlico balzamičnega kisa, 1 žlico oljčnega olja, sol in poper ter zabelimo rukolo. Zvitke damo na krožnike, jih prelijemo z omako, zraven pa ponudimo rukolo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi