© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji involtini s parmezanom

Involtini so zvitki iz tankih zrezkov

Goveji involtini s parmezanom

Involtini so zvitki iz tankih zrezkov

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cook_everyday8922

Sestavine

  • 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
  • sol in poper
  • 25 g naribanega parmezana
  • 1 žlica nasekljanih pinjol
  • prgišče nasekljane bazilike
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • ščep zdrobljenega suhega čilija
  • 0,75 dl rdečega vina
  • 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
  • balzamični kis
  • 50 g rukole
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 tanki zrezki rostbifa (skupaj 300 g)
  • sol in poper
  • 25 g naribanega parmezana
  • 1 žlica nasekljanih pinjol
  • prgišče nasekljane bazilike
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • ščep zdrobljenega suhega čilija
  • 0,75 dl rdečega vina
  • 200 g paradižnika v koščkih iz pločevinke
  • balzamični kis
  • 50 g rukole

Postopek

1

Zrezkom obrežemo maščobo in jih med dvema plastema prozorne kuhinjske folije z valjarjem potolčemo na debelino 1⁄2 cm. Solimo jih in popramo ter posujemo s parmezanom, baziliko in pinjolami.

2

Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebci. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Vanjo položimo zvitke in jih po vseh straneh zapečemo, da se res dobro obarvajo.

3

Zvitke vzamemo iz ponve in vanjo dodamo na rezinice narezan česen in čili. Pražimo nekaj minut, nato prilijemo vino in pustimo 2 minuti vreti. Dodamo še paradižnik in nežno kuhamo 5 minut, nato zvitke vrnemo v ponev, jo pokrijemo in dušimo 10 minut.

4

Medtem z metlico zmešamo 1 žlico balzamičnega kisa, 1 žlico oljčnega olja, sol in poper ter zabelimo rukolo. Zvitke damo na krožnike, jih prelijemo z omako, zraven pa ponudimo rukolo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.