© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medenjakova torta

Združuje sladke okuse in vonje praznikov, že pogled nanjo pa nam v misli prikliče zimsko pravljico.

Medenjakova torta

Združuje sladke okuse in vonje praznikov, že pogled nanjo pa nam v misli prikliče zimsko pravljico.

Čas priprave 30 min + ohlajanje 14 ur
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–14 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
HG_Lebkuchentorte-groč_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 6 listov želatine
  • 200 g medenjakov, zmletih v drobtine
  • 100 g masla
  • 100 g medenjakov
  • 500 g skute (z 20 % maščobe)
  • 150 g jogurta
  • 1 skodelica hladne kave espresso
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 5 dl sladke smetane
  • cimet za posip
  • medenjakove zvezdice za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 listov želatine
  • 200 g medenjakov, zmletih v drobtine
  • 100 g masla
  • 100 g medenjakov
  • 500 g skute (z 20 % maščobe)
  • 150 g jogurta
  • 1 skodelica hladne kave espresso
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 5 dl sladke smetane
  • cimet za posip
  • medenjakove zvezdice za okras

Postopek

1

Želatino namočimo v hladni vodi. Maslo razpustimo in ga dodamo k medenjakovim drobtinam. Maso dobro zmešamo, jo napolnimo v tortni model premera 26 cm, rahlo potlačimo in postavimo na hladno.

2

Medenjake (100 g) narežemo na centimeter velike kocke.

3

V skledi zmešamo skuto z jogurtom, kavo in kristalnim sladkorjem. Sladko smetano čvrsto stepemo. Želatino dobro ožmemo, raztopimo in vmešamo v skutno maso. Dodamo medenjakove kocke in stepeno smetano ter rahlo premešamo. Skutno maso nadevamo na ohlajeno podlago v tortnem modlu in površino lepo zgladimo.

4

Torto postavimo čez noč v hladilnik, da se strdi. S šablono jo potresemo s cimetom, da dobimo lepe zvezdice in poljubno okrasimo z medenjakovimi zvezdicami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.