Kaj boste skuhali danes?
Medenjakova torta
Združuje sladke okuse in vonje praznikov, že pogled nanjo pa nam v misli prikliče zimsko pravljico.
Medenjakova torta
Združuje sladke okuse in vonje praznikov, že pogled nanjo pa nam v misli prikliče zimsko pravljico.
Sestavine
- 6 listov želatine
- 200 g medenjakov, zmletih v drobtine
- 100 g masla
- 100 g medenjakov
- 500 g skute (z 20 % maščobe)
- 150 g jogurta
- 1 skodelica hladne kave espresso
- 3 žlice kristalnega sladkorja
- 5 dl sladke smetane
- cimet za posip
- medenjakove zvezdice za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 6 listov želatine
- 200 g medenjakov, zmletih v drobtine
- 100 g masla
- 100 g medenjakov
- 500 g skute (z 20 % maščobe)
- 150 g jogurta
- 1 skodelica hladne kave espresso
- 3 žlice kristalnega sladkorja
- 5 dl sladke smetane
- cimet za posip
- medenjakove zvezdice za okras
Postopek
Želatino namočimo v hladni vodi. Maslo razpustimo in ga dodamo k medenjakovim drobtinam. Maso dobro zmešamo, jo napolnimo v tortni model premera 26 cm, rahlo potlačimo in postavimo na hladno.
Medenjake (100 g) narežemo na centimeter velike kocke.
V skledi zmešamo skuto z jogurtom, kavo in kristalnim sladkorjem. Sladko smetano čvrsto stepemo. Želatino dobro ožmemo, raztopimo in vmešamo v skutno maso. Dodamo medenjakove kocke in stepeno smetano ter rahlo premešamo. Skutno maso nadevamo na ohlajeno podlago v tortnem modlu in površino lepo zgladimo.
Torto postavimo čez noč v hladilnik, da se strdi. S šablono jo potresemo s cimetom, da dobimo lepe zvezdice in poljubno okrasimo z medenjakovimi zvezdicami.
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere