© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poširana teletina s pomladansko zelenjavo

Poširana teletina s pomladansko zelenjavo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pochierter KalbsruAùS«å?cken mit FruAùS«å?hlingsgemuAùS«å?se

Sestavine

  • 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
  • 4 poprova zrna
  • ½ limone
  • 1 vejica luštreka
  • sol
  • 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
  • 6 belih olupljenih belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 mladih korenčkov z zelenjem
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 8 zelenih belušev
  • 2 mladi čebulici
  • 50 g stročjega graha
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
  • 4 poprova zrna
  • ½ limone
  • 1 vejica luštreka
  • sol
  • 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
  • 6 belih olupljenih belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 mladih korenčkov z zelenjem
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 8 zelenih belušev
  • 2 mladi čebulici
  • 50 g stročjega graha

Postopek

1

V kozici zavremo telečjo osnovo z zelišči in aromati. Teletino pretaknemo s centimeter debelimi beluševimi palčkami; pomagamo si z iglo za pretikanje mesa. Meso vse naokrog popečemo v ponvi na vročem olju, potem ga pa damo v vreli prevretek in poširamo približno pol ure.

2

Medtem očistimo zelenjavo, jo olupimo in narežemo na primerne kose. Meso vzamemo iz kozice, zavijemo v alufolijo in pustimo počivati približno 10 minut. V tem času v prevretku do čvrstega skuhamo zelenjavo. Meso narežemo na rezine in z zelenjavo serviramo na krožnike. Jed nekoliko pokapamo s prevretkom in ponudimo.

Nasvet

Več o poširanju si preberite tukaj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.