© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Poširana teletina s pomladansko zelenjavo

Poširana teletina s pomladansko zelenjavo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pochierter KalbsruAùS«å?cken mit FruAùS«å?hlingsgemuAùS«å?se

Sestavine

  • 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
  • 4 poprova zrna
  • ½ limone
  • 1 vejica luštreka
  • sol
  • 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
  • 6 belih olupljenih belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 mladih korenčkov z zelenjem
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 8 zelenih belušev
  • 2 mladi čebulici
  • 50 g stročjega graha

Sestavine

  • 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
  • 4 poprova zrna
  • ½ limone
  • 1 vejica luštreka
  • sol
  • 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
  • 6 belih olupljenih belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 mladih korenčkov z zelenjem
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 8 zelenih belušev
  • 2 mladi čebulici
  • 50 g stročjega graha

Postopek

1

V kozici zavremo telečjo osnovo z zelišči in aromati. Teletino pretaknemo s centimeter debelimi beluševimi palčkami; pomagamo si z iglo za pretikanje mesa. Meso vse naokrog popečemo v ponvi na vročem olju, potem ga pa damo v vreli prevretek in poširamo približno pol ure.

2

Medtem očistimo zelenjavo, jo olupimo in narežemo na primerne kose. Meso vzamemo iz kozice, zavijemo v alufolijo in pustimo počivati približno 10 minut. V tem času v prevretku do čvrstega skuhamo zelenjavo. Meso narežemo na rezine in z zelenjavo serviramo na krožnike. Jed nekoliko pokapamo s prevretkom in ponudimo.

Nasvet

Več o poširanju si preberite tukaj.

Priljubljeni recepti

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Narastek iz mletega govejega mesa z rozinami

Južnoafriški bobotie

1 h 10 min
Enostavno

Pomarančna smetanova sladica z viskijem

Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.