
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo

Sestavine
- 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
- 4 poprova zrna
- ½ limone
- 1 vejica luštreka
- sol
- 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
- 6 belih olupljenih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 mladih korenčkov z zelenjem
- 2 stebli stebelne zelene
- 8 zelenih belušev
- 2 mladi čebulici
- 50 g stročjega graha

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
- 4 poprova zrna
- ½ limone
- 1 vejica luštreka
- sol
- 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
- 6 belih olupljenih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 mladih korenčkov z zelenjem
- 2 stebli stebelne zelene
- 8 zelenih belušev
- 2 mladi čebulici
- 50 g stročjega graha
Postopek
V kozici zavremo telečjo osnovo z zelišči in aromati. Teletino pretaknemo s centimeter debelimi beluševimi palčkami; pomagamo si z iglo za pretikanje mesa. Meso vse naokrog popečemo v ponvi na vročem olju, potem ga pa damo v vreli prevretek in poširamo približno pol ure.
Medtem očistimo zelenjavo, jo olupimo in narežemo na primerne kose. Meso vzamemo iz kozice, zavijemo v alufolijo in pustimo počivati približno 10 minut. V tem času v prevretku do čvrstega skuhamo zelenjavo. Meso narežemo na rezine in z zelenjavo serviramo na krožnike. Jed nekoliko pokapamo s prevretkom in ponudimo.
Nasvet
Več o poširanju si preberite tukaj.