
Kaj boste skuhali danes?
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.

Sestavine
- 700 g telečjega stegna (oreh)
- beli poper
- 60 g lešnikov
- 20 g masla
- 2 žlici olja
- 200 g mešanice divjega in dolgozrnatega riža
- 8 zelenih špargljev
- 8 belih špargljev
- 30 g masla
- 1 šalotka
- 4 listi mladega ohrovta
žafranova omaka
- sol
- 1,5 dl vermuta
- nekaj žafranovih nitk
- 2,5 dl sladke smetane
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 700 g telečjega stegna (oreh)
- beli poper
- 60 g lešnikov
- 20 g masla
- 2 žlici olja
- 200 g mešanice divjega in dolgozrnatega riža
- 8 zelenih špargljev
- 8 belih špargljev
- 30 g masla
- 1 šalotka
- 4 listi mladega ohrovta
žafranova omaka
- sol
- 1,5 dl vermuta
- nekaj žafranovih nitk
- 2,5 dl sladke smetane
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Šparglje operemo in jim odrežemo olesenele konce. Bele šparglje olupimo. Lešnike grobo nasekljamo. Meso skrbno očistimo, razrežemo na osem enako velikih kosov ter začinimo s soljo in poprom. Kose mesa povaljamo v sesekljanih lešnikih in na obeh straneh popečemo v ponvi na vroči maščobi (mešanici masla in olja).
Meso preložimo v pekač in v pečici pečemo približno 20 minut. Riž skuhamo po navodilih proizvajalca. Šparglje skuhamo v pari tako, da so še čvrsti, in jih razrežemo na štiri dele. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo.
V ponvi, v kateri smo popekli meso, segrejemo 30 g masla. Dodamo šalotko in jo zarumenimo. Nato dodamo narezane šparglje, solimo, popramo in na toplem prihranimo.
Za žafranovo omako prelijemo sok od pečenja v ponev in zalijemo z vermutom. Omako do polovice povremo in pretlačimo, prelijemo nazaj v ponev ter dodamo sladko smetano in žafranove nitke. Omako začinimo in še malo povremo.
Ohrovtove liste blanširamo dve minuti v osoljeni vodi. Riž in omako serviramo na tople krožnike. Na vsak krožnik damo po en ohrovtov list, nanj pa dva telečja oreška in šparglje.
Priljubljeni recepti
Jagodni sufle
Jogurtova ledena torta z robidnicami in jabolkom
Čudovita poletna poslastica, ki očara z okusom in izgledom