© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0713 make it tonight

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g pečenic
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper
  • prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
  • 125 g albuminske skute
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g pečenic
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper
  • prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
  • 125 g albuminske skute

Postopek

1

V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen približno 10 minut, da se zmehčata. Klobase olupimo, jih nadrobimo na koščke, dodamo v ponev in pražimo 5 minut, da se meso rjavo obarva. Dodamo paradižnikovo polpo in nežno kuhamo kakih 5 minut, da se omaka zgosti in je meso kuhano. Medtem skuhamo testenine po navodilih na zavitku, da so al dente.

2

Omako solimo in popramo ter pomešamo z odcejenimi rezanci. Vmešamo še natrgane liste bazilike, razdelimo v globoke krožnike in obložimo z albuminsko skuto. Po vrhu nameljemo malo popra in okrasimo s prihranjenimi lističi bazilike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.