© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0713 make it tonight

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g pečenic
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper
  • prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
  • 125 g albuminske skute
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g pečenic
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper
  • prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
  • 125 g albuminske skute

Postopek

1

V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen približno 10 minut, da se zmehčata. Klobase olupimo, jih nadrobimo na koščke, dodamo v ponev in pražimo 5 minut, da se meso rjavo obarva. Dodamo paradižnikovo polpo in nežno kuhamo kakih 5 minut, da se omaka zgosti in je meso kuhano. Medtem skuhamo testenine po navodilih na zavitku, da so al dente.

2

Omako solimo in popramo ter pomešamo z odcejenimi rezanci. Vmešamo še natrgane liste bazilike, razdelimo v globoke krožnike in obložimo z albuminsko skuto. Po vrhu nameljemo malo popra in okrasimo s prihranjenimi lističi bazilike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.