Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko
Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 400 g pečenic
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
- prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
- 125 g albuminske skute
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 400 g pečenic
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
- prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
- 125 g albuminske skute
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen približno 10 minut, da se zmehčata. Klobase olupimo, jih nadrobimo na koščke, dodamo v ponev in pražimo 5 minut, da se meso rjavo obarva. Dodamo paradižnikovo polpo in nežno kuhamo kakih 5 minut, da se omaka zgosti in je meso kuhano. Medtem skuhamo testenine po navodilih na zavitku, da so al dente.
Omako solimo in popramo ter pomešamo z odcejenimi rezanci. Vmešamo še natrgane liste bazilike, razdelimo v globoke krožnike in obložimo z albuminsko skuto. Po vrhu nameljemo malo popra in okrasimo s prihranjenimi lističi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.