© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0713 make it tonight

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g pečenic
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper
  • prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
  • 125 g albuminske skute

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g pečenic
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • poper
  • prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
  • 125 g albuminske skute

Postopek

1

V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen približno 10 minut, da se zmehčata. Klobase olupimo, jih nadrobimo na koščke, dodamo v ponev in pražimo 5 minut, da se meso rjavo obarva. Dodamo paradižnikovo polpo in nežno kuhamo kakih 5 minut, da se omaka zgosti in je meso kuhano. Medtem skuhamo testenine po navodilih na zavitku, da so al dente.

2

Omako solimo in popramo ter pomešamo z odcejenimi rezanci. Vmešamo še natrgane liste bazilike, razdelimo v globoke krožnike in obložimo z albuminsko skuto. Po vrhu nameljemo malo popra in okrasimo s prihranjenimi lističi bazilike.

Priljubljeni recepti

Pesini polžki s slanino in sirom

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija

Pripravite si zabavo po mehiško

40 min
Enostavno

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.