Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko
Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 400 g pečenic
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
- prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
- 125 g albuminske skute
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 400 g pečenic
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
- prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
- 125 g albuminske skute
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen približno 10 minut, da se zmehčata. Klobase olupimo, jih nadrobimo na koščke, dodamo v ponev in pražimo 5 minut, da se meso rjavo obarva. Dodamo paradižnikovo polpo in nežno kuhamo kakih 5 minut, da se omaka zgosti in je meso kuhano. Medtem skuhamo testenine po navodilih na zavitku, da so al dente.
Omako solimo in popramo ter pomešamo z odcejenimi rezanci. Vmešamo še natrgane liste bazilike, razdelimo v globoke krožnike in obložimo z albuminsko skuto. Po vrhu nameljemo malo popra in okrasimo s prihranjenimi lističi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Terina s piščancem in porom, zavita v pršut
Gordonova terina, ki jo pripravimo vnaprej, je odlična predjed, ko gostimo prijatelje.