© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevan piščanec s sirom, špinačo in gobami

Nadevan piščanec s sirom, špinačo in gobami

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
John Torode Mastechef makeover cheese, spinach & mushroom stuffed chicken

Sestavine

  • 40 g suhih jurčkov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 100 g listov mlade špinače
  • 150 g albuminske skute (rikote)
  • 50 g grobo naribane čvrste mocarele
  • 20 g drobno naribanega parmezana
  • 4 piščančje prsi brez kože
  • 4 rezine pršuta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 40 g suhih jurčkov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 100 g listov mlade špinače
  • 150 g albuminske skute (rikote)
  • 50 g grobo naribane čvrste mocarele
  • 20 g drobno naribanega parmezana
  • 4 piščančje prsi brez kože
  • 4 rezine pršuta

Postopek

1

Jurčke v skledici prelijemo s toliko vrele vode, da jih komaj prekriva, in pustimo, da se namakajo 15 minut. Nato jih odcedimo in jurčke ožmemo (tekočino prihranimo – lahko jo zamrznemo – da bomo z njo izboljšali kakšno mesno omako) ter grobo nasekljamo.

2

Šalotko in česen drobno sesekljamo ter nežno pražimo 3 minute v ponvi na olju. Temperaturo povečamo, dodamo jurčke in pražimo še nekaj minut. Dodamo špinačo, temperaturo povečamo na najvišjo in pražimo, da uvene in povre vsa tekočina. Predenemo v skledo in pustimo, da se mešanica ohladi. Dodamo oba sira, obilo popra in malo soli. Prihranimo.

3

Vzamemo piščančje prsi in odstranimo mali file na hrbtni strani. Ob strani v vsake prsi zarežemo žep in vsakega nadevamo s četrtino mešanice, nato odprtino zapremo z odrezanim filejčkom. Vsak kos mesa previdno ovijemo v rezino pršuta in do uporabe shranimo v hladilnik. (To lahko naredimo že dan prej.)

4

Pečico segrejemo na 200 °C. Nadevane kose piščanca razporedimo na pekač in pečemo 20 do 25 minut, da je meso skoz in skoz pečeno, pršut na robovih naguban, sir pa mezi iz mesnih žepkov …

Nasvet

Namesto suhih gob lahko uporabimo sveže jurčke: 2 sveža jurčka narežemo in pražimo na šalotki in česnu, da tekočina izpari, nato dodamo špinačo in nadaljujemo, kot je opisano v receptu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.