
Rezanci s poletno bolonjsko omako z zelenjavo
Rezanci s poletno bolonjsko omako z zelenjavo

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 4 stebla zelene
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 250 g mlete govedine
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- 200 g zamrznjenega ali svežega graha
- šopek peteršilja
- sol in poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 4 stebla zelene
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 250 g mlete govedine
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- 200 g zamrznjenega ali svežega graha
- šopek peteršilja
- sol in poper
Postopek
Čebuli, korenčke, zeleno in česen drobno sesekljamo, bučki narežemo na kockice. V globoki ponvi za cvrenje segrejemo olje in nanj stresemo zelenjavo. Pražimo jo kakih 10 minut oziroma dokler se ne zmehča, če se začne prijemati ponve, pa prilijemo malce vode. Nato zvišamo temperaturo in v ponev stresemo mleto meso. Pražimo še nekaj minut in medtem s hrbtom žlice pritiskamo meso, da razdrobimo grudice. Vmešamo paradižnikovo mezgo, paradižnikovo polpo in za polno pločevinko vode. Omaka naj rahlo vre 15 minut, da se zgosti. Tedaj jo solimo in popramo.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na ovitku. Peteršilj grobo nasekljamo.
V omako stresemo grah in kuhamo 2 minuti oziroma dokler se ne zmehča. Dodamo peteršilj, omako pomešamo s testeninami in postrežemo.