Kaj boste skuhali danes?
Rezanci s poletno bolonjsko omako z zelenjavo
Rezanci s poletno bolonjsko omako z zelenjavo
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 4 stebla zelene
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 250 g mlete govedine
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- 200 g zamrznjenega ali svežega graha
- šopek peteršilja
- sol in poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 4 stebla zelene
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 250 g mlete govedine
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- 200 g zamrznjenega ali svežega graha
- šopek peteršilja
- sol in poper
Postopek
Čebuli, korenčke, zeleno in česen drobno sesekljamo, bučki narežemo na kockice. V globoki ponvi za cvrenje segrejemo olje in nanj stresemo zelenjavo. Pražimo jo kakih 10 minut oziroma dokler se ne zmehča, če se začne prijemati ponve, pa prilijemo malce vode. Nato zvišamo temperaturo in v ponev stresemo mleto meso. Pražimo še nekaj minut in medtem s hrbtom žlice pritiskamo meso, da razdrobimo grudice. Vmešamo paradižnikovo mezgo, paradižnikovo polpo in za polno pločevinko vode. Omaka naj rahlo vre 15 minut, da se zgosti. Tedaj jo solimo in popramo.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na ovitku. Peteršilj grobo nasekljamo.
V omako stresemo grah in kuhamo 2 minuti oziroma dokler se ne zmehča. Dodamo peteršilj, omako pomešamo s testeninami in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.