© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Široki rezanci s šunko in gobami

Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Široki rezanci s šunko in gobami

Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
siroki rezanci s sunko in gobami

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g kuhane šunke
  • 1 velika bela čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 400 g širokih rezancev
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g kuhane šunke
  • 1 velika bela čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 400 g širokih rezancev
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Postopek

1

Čebulo olupimo in nasekljamo, gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi 5 minut pražimo čebulo, nato dodamo šunko in gobe. Pražimo še nadaljnje 3 minute in nato dodamo paradižnik ter dobro premešamo. Jed dušimo počasi v odprti kozici približno 8 minut in jo vsakih nekaj minut premešamo. Vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.

2

Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente. Odcedimo jih in dodamo v pripravljeno omako. Vse skupaj dobro premešamo, počakamo kakšno minuto, da se okusi prepojijo, še enkrat premešamo, potresemo z drobnjakom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.