Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci s šunko in gobami
Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj
Široki rezanci s šunko in gobami
Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 250 g kuhane šunke
- 1 velika bela čebula
- 200 g šampinjonov
- 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
- 1 dl smetane za kuhanje
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezan za posip
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 250 g kuhane šunke
- 1 velika bela čebula
- 200 g šampinjonov
- 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
- 1 dl smetane za kuhanje
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo, gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi 5 minut pražimo čebulo, nato dodamo šunko in gobe. Pražimo še nadaljnje 3 minute in nato dodamo paradižnik ter dobro premešamo. Jed dušimo počasi v odprti kozici približno 8 minut in jo vsakih nekaj minut premešamo. Vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.
Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente. Odcedimo jih in dodamo v pripravljeno omako. Vse skupaj dobro premešamo, počakamo kakšno minuto, da se okusi prepojijo, še enkrat premešamo, potresemo z drobnjakom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sacherini
Krhki jelenčki
Polpete iz hobotnice
Orjaški cimetov polž
Tale praznična slaščica vas bo očarala na prvi pogled! Da o čudoviti aromi in okusu sploh ne govorimo ...