© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Široki rezanci s šunko in gobami

Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Široki rezanci s šunko in gobami

Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
siroki rezanci s sunko in gobami

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g kuhane šunke
  • 1 velika bela čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 400 g širokih rezancev
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g kuhane šunke
  • 1 velika bela čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 400 g širokih rezancev
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Postopek

1

Čebulo olupimo in nasekljamo, gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi 5 minut pražimo čebulo, nato dodamo šunko in gobe. Pražimo še nadaljnje 3 minute in nato dodamo paradižnik ter dobro premešamo. Jed dušimo počasi v odprti kozici približno 8 minut in jo vsakih nekaj minut premešamo. Vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.

2

Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente. Odcedimo jih in dodamo v pripravljeno omako. Vse skupaj dobro premešamo, počakamo kakšno minuto, da se okusi prepojijo, še enkrat premešamo, potresemo z drobnjakom in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo

Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!

4 h
Srednje zahtevno

Malce pikantna korenčkova juha

Juhica, ki ogreje

35 min
Enostavno

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Enostavno

Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino

Delikatesna priloga za jesen.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.