© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Široki rezanci s šunko in gobami

Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Široki rezanci s šunko in gobami

Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
siroki rezanci s sunko in gobami

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g kuhane šunke
  • 1 velika bela čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 400 g širokih rezancev
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Sestavine

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g kuhane šunke
  • 1 velika bela čebula
  • 200 g šampinjonov
  • 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 400 g širokih rezancev
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Postopek

1

Čebulo olupimo in nasekljamo, gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi 5 minut pražimo čebulo, nato dodamo šunko in gobe. Pražimo še nadaljnje 3 minute in nato dodamo paradižnik ter dobro premešamo. Jed dušimo počasi v odprti kozici približno 8 minut in jo vsakih nekaj minut premešamo. Vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.

2

Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente. Odcedimo jih in dodamo v pripravljeno omako. Vse skupaj dobro premešamo, počakamo kakšno minuto, da se okusi prepojijo, še enkrat premešamo, potresemo z drobnjakom in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Pesini polžki s slanino in sirom

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija

Pripravite si zabavo po mehiško

40 min
Enostavno

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.