© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom

Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peresniki-z-ohrovtom-rikoto-paradiznikom-in-pestom_558x620_acf_cropped

Te barvite testenine so najboljše s svežim pestom.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
  • 500 g peresnikov
  • 200 g ohrovta
  • 4 žlice albuminske skute (rikote)
  • 4 žlice svežega pesta*
  • sol
  • poper
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
  • 500 g peresnikov
  • 200 g ohrovta
  • 4 žlice albuminske skute (rikote)
  • 4 žlice svežega pesta*
  • sol
  • poper
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Olje segrejemo v veliki ponvi, dodamo strt česen in pražimo 2 minuti, da se zlato obarva. Dodamo čili in paradižnik (če uporabimo pelate, jih narežemo na koščke), solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut, da se omaka zgosti in pokuha.

2

Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V zadnjih dveh minutah kuhanja dodamo nasekljan ohrovt. Mešanico dobro odcedimo in vmešamo v omako, nato jed razdelimo v štiri skodelice. Na vsako damo malo albuminske skute, nekaj pesta in po želji posipamo s parmezanom.

Nasvet

Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku skupaj zmeljemo pest popraženih pinjol, lističe šopka bazilike, pest parmezana, strok česna, ščep soli in kozarček dobrega oljčnega olja, da dobimo gladko pasto.

Priljubljeni recepti

Pečeni krompir s tuninim nadevom

Iz rubrike Otroci kuhamo

1 h 10 min
Enostavno

Kruhki bagel

Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.