Kaj boste skuhali danes?
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Te barvite testenine so najboljše s svežim pestom.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Olje segrejemo v veliki ponvi, dodamo strt česen in pražimo 2 minuti, da se zlato obarva. Dodamo čili in paradižnik (če uporabimo pelate, jih narežemo na koščke), solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut, da se omaka zgosti in pokuha.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V zadnjih dveh minutah kuhanja dodamo nasekljan ohrovt. Mešanico dobro odcedimo in vmešamo v omako, nato jed razdelimo v štiri skodelice. Na vsako damo malo albuminske skute, nekaj pesta in po želji posipamo s parmezanom.
Nasvet
Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku skupaj zmeljemo pest popraženih pinjol, lističe šopka bazilike, pest parmezana, strok česna, ščep soli in kozarček dobrega oljčnega olja, da dobimo gladko pasto.