© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom

Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peresniki-z-ohrovtom-rikoto-paradiznikom-in-pestom_558x620_acf_cropped

Te barvite testenine so najboljše s svežim pestom.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
  • 500 g peresnikov
  • 200 g ohrovta
  • 4 žlice albuminske skute (rikote)
  • 4 žlice svežega pesta*
  • sol
  • poper
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
  • 500 g peresnikov
  • 200 g ohrovta
  • 4 žlice albuminske skute (rikote)
  • 4 žlice svežega pesta*
  • sol
  • poper
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Olje segrejemo v veliki ponvi, dodamo strt česen in pražimo 2 minuti, da se zlato obarva. Dodamo čili in paradižnik (če uporabimo pelate, jih narežemo na koščke), solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut, da se omaka zgosti in pokuha.

2

Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V zadnjih dveh minutah kuhanja dodamo nasekljan ohrovt. Mešanico dobro odcedimo in vmešamo v omako, nato jed razdelimo v štiri skodelice. Na vsako damo malo albuminske skute, nekaj pesta in po želji posipamo s parmezanom.

Nasvet

Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku skupaj zmeljemo pest popraženih pinjol, lističe šopka bazilike, pest parmezana, strok česna, ščep soli in kozarček dobrega oljčnega olja, da dobimo gladko pasto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.