Kaj boste skuhali danes?
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Te barvite testenine so najboljše s svežim pestom.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Olje segrejemo v veliki ponvi, dodamo strt česen in pražimo 2 minuti, da se zlato obarva. Dodamo čili in paradižnik (če uporabimo pelate, jih narežemo na koščke), solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut, da se omaka zgosti in pokuha.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V zadnjih dveh minutah kuhanja dodamo nasekljan ohrovt. Mešanico dobro odcedimo in vmešamo v omako, nato jed razdelimo v štiri skodelice. Na vsako damo malo albuminske skute, nekaj pesta in po želji posipamo s parmezanom.
Nasvet
Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku skupaj zmeljemo pest popraženih pinjol, lističe šopka bazilike, pest parmezana, strok česna, ščep soli in kozarček dobrega oljčnega olja, da dobimo gladko pasto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mangov smuti s kurkumo
Kruhki bagel
Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.