
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom

Te barvite testenine so najboljše s svežim pestom.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Olje segrejemo v veliki ponvi, dodamo strt česen in pražimo 2 minuti, da se zlato obarva. Dodamo čili in paradižnik (če uporabimo pelate, jih narežemo na koščke), solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut, da se omaka zgosti in pokuha.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V zadnjih dveh minutah kuhanja dodamo nasekljan ohrovt. Mešanico dobro odcedimo in vmešamo v omako, nato jed razdelimo v štiri skodelice. Na vsako damo malo albuminske skute, nekaj pesta in po želji posipamo s parmezanom.
Nasvet
Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku skupaj zmeljemo pest popraženih pinjol, lističe šopka bazilike, pest parmezana, strok česna, ščep soli in kozarček dobrega oljčnega olja, da dobimo gladko pasto.