
Kaj boste skuhali danes?
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom

Te barvite testenine so najboljše s svežim pestom.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) češnjevih paradižnikov ali pelatov
- 500 g peresnikov
- 200 g ohrovta
- 4 žlice albuminske skute (rikote)
- 4 žlice svežega pesta*
- sol
- poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Olje segrejemo v veliki ponvi, dodamo strt česen in pražimo 2 minuti, da se zlato obarva. Dodamo čili in paradižnik (če uporabimo pelate, jih narežemo na koščke), solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut, da se omaka zgosti in pokuha.
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V zadnjih dveh minutah kuhanja dodamo nasekljan ohrovt. Mešanico dobro odcedimo in vmešamo v omako, nato jed razdelimo v štiri skodelice. Na vsako damo malo albuminske skute, nekaj pesta in po želji posipamo s parmezanom.
Nasvet
Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku skupaj zmeljemo pest popraženih pinjol, lističe šopka bazilike, pest parmezana, strok česna, ščep soli in kozarček dobrega oljčnega olja, da dobimo gladko pasto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososovi takosi z limetinim prelivom
Slastni takosi, ki skrivajo v sebi polno svežine.
Piščančja kremna juha
Čokoladni kipnik s temnim pivom in suhimi slivami
Čokolada, temno pivo in suhe slive - odlična kombinacija, kdo bi si mislil!