
Veganska panakota
Ta veganska sladica je naravnost slastna!
Veganska panakota
Ta veganska sladica je naravnost slastna!

Sestavine
- 3 lističi želatine (ali agar agar)
- 5 dl sojinega napitka
- lupina 1 limone
- 1 vaniljev strok
- kanček ruma ali brendija
- 25 g rjavega sladkorja
- marelični kompot za prilogo

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 3 lističi želatine (ali agar agar)
- 5 dl sojinega napitka
- lupina 1 limone
- 1 vaniljev strok
- kanček ruma ali brendija
- 25 g rjavega sladkorja
- marelični kompot za prilogo
Postopek
Želatino potopimo v mrzlo vodo in pustimo namakati 5 minut. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo. V kozico vlijemo sojin napitek, dodamo koščke limonove lupine, vaniljev strok, sladkor, rum in segrejemo do vretja. Kozico umaknemo z ognja in v sojino mleko vmešamo ožeto želatino.
Mlečno zmes pustimo ohlajati 10 minut, nato jo precedimo in razdelimo v štiri skodelice. Pokrijemo jih in postavimo v hladilnik za približno uro in pol, da se zmes strdi. Panakoto zvrnemo na postrežni krožnik in postrežemo z mareličnim kompotom.