Kaj boste skuhali danes?
Veganska panakota
Ta veganska sladica je naravnost slastna!
Veganska panakota
Ta veganska sladica je naravnost slastna!
    Sestavine
- 3 lističi želatine (ali agar agar)
 - 5 dl sojinega napitka
 - lupina 1 limone
 - 1 vaniljev strok
 - kanček ruma ali brendija
 - 25 g rjavega sladkorja
 - marelični kompot za prilogo
 
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Sestavine
- 3 lističi želatine (ali agar agar)
 - 5 dl sojinega napitka
 - lupina 1 limone
 - 1 vaniljev strok
 - kanček ruma ali brendija
 - 25 g rjavega sladkorja
 - marelični kompot za prilogo
 
Postopek
Želatino potopimo v mrzlo vodo in pustimo namakati 5 minut. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo. V kozico vlijemo sojin napitek, dodamo koščke limonove lupine, vaniljev strok, sladkor, rum in segrejemo do vretja. Kozico umaknemo z ognja in v sojino mleko vmešamo ožeto želatino.
Mlečno zmes pustimo ohlajati 10 minut, nato jo precedimo in razdelimo v štiri skodelice. Pokrijemo jih in postavimo v hladilnik za približno uro in pol, da se zmes strdi. Panakoto zvrnemo na postrežni krožnik in postrežemo z mareličnim kompotom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz paradižnika in pečene rdeče paprike s skuto
Pavlova s češnjami, vrtnicami in pistacijami
Klasična sladica v moderni izvedbi: s kokosovim jogurtom, pistacijami za teksturo in rožnimi lističi za okras