© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

Čas priprave 20 min + ohlajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
PANNA COTTA WITH APRICOT COMPOTEP126-128

Sestavine

  • 3 lističi želatine (ali agar agar)
  • 5 dl sojinega napitka
  • lupina 1 limone
  • 1 vaniljev strok
  • kanček ruma ali brendija
  • 25 g rjavega sladkorja
  • marelični kompot za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 lističi želatine (ali agar agar)
  • 5 dl sojinega napitka
  • lupina 1 limone
  • 1 vaniljev strok
  • kanček ruma ali brendija
  • 25 g rjavega sladkorja
  • marelični kompot za prilogo

Postopek

1

Želatino potopimo v mrzlo vodo in pustimo namakati 5 minut. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo. V kozico vlijemo sojin napitek, dodamo koščke limonove lupine, vaniljev strok, sladkor, rum in segrejemo do vretja. Kozico umaknemo z ognja in v sojino mleko vmešamo ožeto želatino.

2

Mlečno zmes pustimo ohlajati 10 minut, nato jo precedimo in razdelimo v štiri skodelice. Pokrijemo jih in postavimo v hladilnik za približno uro in pol, da se zmes strdi. Panakoto zvrnemo na postrežni krožnik in postrežemo z mareličnim kompotom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.