© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Potrebušina v viskiju

Potrebušina v viskiju

Čas priprave 3 h 45 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb (skupaj z drugimi kanapeji)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
potrebusina v viskiju

Sestavine

  • 2 dl ameriškega viskija (bourbon)
  • 1 janeževa zvezda
  • 800 g svinjske potrebušine
  • 4 žlice paradižnikovega kečapa
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici bistrega medu
  • sol
  • poper
  • drobnjak in kisla smetana, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 dl ameriškega viskija (bourbon)
  • 1 janeževa zvezda
  • 800 g svinjske potrebušine
  • 4 žlice paradižnikovega kečapa
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici bistrega medu
  • sol
  • poper
  • drobnjak in kisla smetana, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. En dl viskija zlijemo v majhen plitev pekač in dodamo janeževo zvezdo. Potrebušino začinimo, jo damo v pekač, tesno pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 3 ure. Meso vzamemo iz pečice in pustimo, da se vsaj eno uro ohlaja. (Na tej stopnji lahko meso shranimo v hladilnik za največ dva dni.)

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Svinjino vzamemo iz pekača. Z majhnim ostrim nožem odstranimo kožo, pri čemer pustimo tanko plast maščobe. Meso narežemo na 2 cm velike kocke, ki jih vrnemo v pekač. Pečemo jih 20 minut, da se hrustljavo zapečejo. Med peko jih večkrat obrnemo.

3

Medtem vlijemo kečap, sojino omako, med in preostali viski v majhno kozico. Omako na visoki temperaturi kuhamo 5 minut, da se zgosti in spominja na sirup. Prelijemo jo po koščkih mesa in premešamo, da je meso obdano z vseh strani. Pečemo še 10 minut, da omaka postane lepljiva.

4

Drobnjak narežemo in vmešamo v kislo smetano. Smetanovo omako lahko ponudimo poleg koščkov svinjine in priložimo še zobotrebce za nabadanje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.