
Potrebušina v viskiju
Potrebušina v viskiju

Sestavine
- 2 dl ameriškega viskija (bourbon)
- 1 janeževa zvezda
- 800 g svinjske potrebušine
- 4 žlice paradižnikovega kečapa
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici bistrega medu
- sol
- poper
- drobnjak in kisla smetana, ko postrežemo (po želji)

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 2 dl ameriškega viskija (bourbon)
- 1 janeževa zvezda
- 800 g svinjske potrebušine
- 4 žlice paradižnikovega kečapa
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici bistrega medu
- sol
- poper
- drobnjak in kisla smetana, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. En dl viskija zlijemo v majhen plitev pekač in dodamo janeževo zvezdo. Potrebušino začinimo, jo damo v pekač, tesno pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 3 ure. Meso vzamemo iz pečice in pustimo, da se vsaj eno uro ohlaja. (Na tej stopnji lahko meso shranimo v hladilnik za največ dva dni.)
Pečico segrejemo na 200 °C. Svinjino vzamemo iz pekača. Z majhnim ostrim nožem odstranimo kožo, pri čemer pustimo tanko plast maščobe. Meso narežemo na 2 cm velike kocke, ki jih vrnemo v pekač. Pečemo jih 20 minut, da se hrustljavo zapečejo. Med peko jih večkrat obrnemo.
Medtem vlijemo kečap, sojino omako, med in preostali viski v majhno kozico. Omako na visoki temperaturi kuhamo 5 minut, da se zgosti in spominja na sirup. Prelijemo jo po koščkih mesa in premešamo, da je meso obdano z vseh strani. Pečemo še 10 minut, da omaka postane lepljiva.
Drobnjak narežemo in vmešamo v kislo smetano. Smetanovo omako lahko ponudimo poleg koščkov svinjine in priložimo še zobotrebce za nabadanje.