
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda

Sestavine
- 250 g mlete jagnjetine
- nekaj vejic mete in še nekaj lističev za okras
- 30 g pistacij in še malo za okras
- lupinica 1 limone
- sol in poper
- olje za peko
- 200 g humusa
- 30 g sira feta

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.

Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
Sestavine
- 250 g mlete jagnjetine
- nekaj vejic mete in še nekaj lističev za okras
- 30 g pistacij in še malo za okras
- lupinica 1 limone
- sol in poper
- olje za peko
- 200 g humusa
- 30 g sira feta
Postopek
Mleto jagnjetino, osmukane lističe mete in pistacije damo v multipraktik ter na hitro zmeljemo, nato dodamo limonovo lupinico, solimo in popramo. Iz mase oblikujemo 8 kroglic.
V veliki ponvi segrejemo malo olja. Na njem pečemo mesne kroglice 8 do 10 minut, medtem jih obračamo, da se enakomerno rjavo zapečejo.
Humus razprostremo na krožnik, obložimo z mesnimi kroglicami in lističi mete, posujemo z nadrobljeno feto in nasekljanimi pistacijami ter čez jed stisnemo limonov sok.
Še nekaj zamisli za postrežbo humusa
- Vroč humus: humus naložimo v plitev pekač, ga posujemo s popraženimi pinjolami in prelijemo z malo stopljenega masla. Postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 15 do 20 minut, da se pogreje.
- Na jajčevcih: jajčevce narežemo na debele rezine, jih spečemo pod žarom v pečici, na debelo namažemo s humusom, posujemo z drobtinami in sesekljanimi orehi ter še 3 minute pečemo pod žarom.
- Mini pite s humusom za zabavo: iz listnatega testa izrežemo krogce, jih premažemo z jajcem in zlato spečemo v pečici, nato jih premažemo s humusom, obložimo s pečenimi polovičkami češnjevega paradižnika in okrasimo z drobnjakom.