© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu

Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda

Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu

Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu

Sestavine

  • 250 g mlete jagnjetine
  • nekaj vejic mete in še nekaj lističev za okras
  • 30 g pistacij in še malo za okras
  • lupinica 1 limone
  • sol in poper
  • olje za peko
  • 200 g humusa
  • 30 g sira feta
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 250 g mlete jagnjetine
  • nekaj vejic mete in še nekaj lističev za okras
  • 30 g pistacij in še malo za okras
  • lupinica 1 limone
  • sol in poper
  • olje za peko
  • 200 g humusa
  • 30 g sira feta

Postopek

1

Mleto jagnjetino, osmukane lističe mete in pistacije damo v multipraktik ter na hitro zmeljemo, nato dodamo limonovo lupinico, solimo in popramo. Iz mase oblikujemo 8 kroglic.

2

V veliki ponvi segrejemo malo olja. Na njem pečemo mesne kroglice 8 do 10 minut, medtem jih obračamo, da se enakomerno rjavo zapečejo.

3

Humus razprostremo na krožnik, obložimo z mesnimi kroglicami in lističi mete, posujemo z nadrobljeno feto in nasekljanimi pistacijami ter čez jed stisnemo limonov sok.

Še nekaj zamisli za postrežbo humusa

  • Vroč humus: humus naložimo v plitev pekač, ga posujemo s popraženimi pinjolami in prelijemo z malo stopljenega masla. Postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 15 do 20 minut, da se pogreje.
  • Na jajčevcih: jajčevce narežemo na debele rezine, jih spečemo pod žarom v pečici, na debelo namažemo s humusom, posujemo z drobtinami in sesekljanimi orehi ter še 3 minute pečemo pod žarom.
  • Mini pite s humusom za zabavo: iz listnatega testa izrežemo krogce, jih premažemo z jajcem in zlato spečemo v pečici, nato jih premažemo s humusom, obložimo s pečenimi polovičkami češnjevega paradižnika in okrasimo z drobnjakom.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.