Kaj boste skuhali danes?
Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom
Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom
Sestavine
- 3 koromači
- 4 jabolka
- 350 g zamrznjenih borovnic
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 3 koromači
- 4 jabolka
- 350 g zamrznjenih borovnic
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)
Postopek
Koromače operemo in jim odrežemo vrh in dno ter jih grobo narežemo. Jabolka izkoščičimo in narežemo na krhlje. Kose koromača in jabolka ter borovnice sesekljamo v zmogljivem mešalniku ali v sokovniku. V pripravljen sok ali zmešanček vmešamo še limonov sok in kajenski poper ter napitek razdelimo v kozarce.
Nasvet
- Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
- Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
- Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Nadevani bučkini cvetovi z olivnim prelivom
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice