© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom

Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom

Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rdeci zmesancek s koromacem borovnicami in jabolkom

Sestavine

  • 3 koromači
  • 4 jabolka
  • 350 g zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica limonovega soka
  • ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 koromači
  • 4 jabolka
  • 350 g zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica limonovega soka
  • ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)

Postopek

1

Koromače operemo in jim odrežemo vrh in dno ter jih grobo narežemo. Jabolka izkoščičimo in narežemo na krhlje. Kose koromača in jabolka ter borovnice sesekljamo v zmogljivem mešalniku ali v sokovniku. V pripravljen sok ali zmešanček vmešamo še limonov sok in kajenski poper ter napitek razdelimo v kozarce.

Nasvet

  • Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
  • Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
  • Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.