© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Britney Pears

Hruškov zmešanček

Britney Pears

Hruškov zmešanček

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
britney pears

Sestavine

  • ½ hruške
  • 4 žlice malin
  • 2,5 dl pomarančnega soka
  • med (po želji)

Sestavine

  • ½ hruške
  • 4 žlice malin
  • 2,5 dl pomarančnega soka
  • med (po želji)

Postopek

1

Hruško olupimo in odstranimo pecelj in pečke. Vse sestavine zmešamo v kuhinjskem strojčku in napitek po želji sladkamo z medom.

Nasveti

Zmešančke lahko sladkate z medom, suhimi figami, datlji, agavinim sirupom, javorovim sirupom ali z banano. Za poseben učinek in okus pa jim dodajte začimbe, kot so cimet, čili, kurkuma, kardamom …

Za razstrupljanje telesa zmešančkom dodajte košček ingverja, ječmenovo travo ali algo klorela, za krepitev imunskega sistema pa jagode goji ali koren maca, ki krepi imunski sistem in uravnava hormonsko ravnovesje. Tudi acerola (divja češnja) vsebuje visoko koncentrirano količino vitamina C in se lepo ujame s svežimi sadnimi napitki. Za poživljajoč učinek, podoben kofeinu, pa dodajte semena guarane.

Če želite v telo vnesti več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev, za več mineralov dodajte algo spirulina, ki vsebuje veliko železa, ali bučna semena, ki vsebujejo cink. Dodatne beljakovine v zmešančke vnesete, če dodate tofu ali zmlete oreščke, sirotko, jogurt, mleko ali skuto. Za več maščobnih kislin omega-3 dodajte semena čija ali konopljina semena, lahko tudi laneno, konopljino ali orehovo olje.

Priljubljeni recepti

Peresniki s tunino, kaprami in olivami

Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan

20 min
Enostavno

Juha iz pečene paprike in paradižnika

Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil

10 min
Enostavno

Sledovi zvitki z gorčico in panceto

Ribji zvitki

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.