© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Strawberry parfait with Vin Santo, mascarpone & biscottiStylish picnicpage 79

Sestavine

  • 250 g poljubnih piškotov
  • 1 dl desertnega vina
  • 400 g jagod
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g poljubnih piškotov
  • 1 dl desertnega vina
  • 400 g jagod
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane

Postopek

1

Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem nežno zdrobimo na večje koščke. Damo jih v skledo, pokapamo z desertnim vinom in vse skupaj malo premešamo.

2

Jagode operemo, jih očistimo in razpolovimo. Polovico jih damo skupaj s sladkorjem v posebno skledo in jih zmečkamo z vilicami.

3

Sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo maskarpone. Če je masa pregosta, jo lahko razredčimo z malo mleka.

4

Polovico namočenih piškotov razporedimo v litrsko stekleno skledo. Prelijemo jih s polovico zmečkanih jagod in polovico maskarponejeve kreme. Nadaljujemo z drugo polovico sestavin. Po vrhu narežemo preostale jagode in sladico do postrežbe shranimo v hladilnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.