© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Strawberry parfait with Vin Santo, mascarpone & biscottiStylish picnicpage 79

Sestavine

  • 250 g poljubnih piškotov
  • 1 dl desertnega vina
  • 400 g jagod
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane

Sestavine

  • 250 g poljubnih piškotov
  • 1 dl desertnega vina
  • 400 g jagod
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane

Postopek

1

Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem nežno zdrobimo na večje koščke. Damo jih v skledo, pokapamo z desertnim vinom in vse skupaj malo premešamo.

2

Jagode operemo, jih očistimo in razpolovimo. Polovico jih damo skupaj s sladkorjem v posebno skledo in jih zmečkamo z vilicami.

3

Sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo maskarpone. Če je masa pregosta, jo lahko razredčimo z malo mleka.

4

Polovico namočenih piškotov razporedimo v litrsko stekleno skledo. Prelijemo jih s polovico zmečkanih jagod in polovico maskarponejeve kreme. Nadaljujemo z drugo polovico sestavin. Po vrhu narežemo preostale jagode in sladico do postrežbe shranimo v hladilnik.

Priljubljeni recepti

Marelični kolač z mandljevo aromo

Preprost in sočen sadni kolač je idealen za poobedek ali ko se prijatelji oglasijo na čaj

1 h
Enostavno

Glazirana šunka z nageljnovimi žbicami

Ta glazirana šunka bo nasitila in zadovoljila vso družino!

3 h 30 min
Srednje zahtevno

Čokoladni cheesecake

Ta čokoladni cheesecake bo premamil tudi tiste, ki sladice sicer pripravljajo le ob praznovanjih!

1 h 15 min
Enostavno

Bananin kolač s čokolado

Uporabite zrele banane za sočen kolač.

1 h 35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.