© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Strawberry parfait with Vin Santo, mascarpone & biscottiStylish picnicpage 79

Sestavine

  • 250 g poljubnih piškotov
  • 1 dl desertnega vina
  • 400 g jagod
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane

Sestavine

  • 250 g poljubnih piškotov
  • 1 dl desertnega vina
  • 400 g jagod
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane

Postopek

1

Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem nežno zdrobimo na večje koščke. Damo jih v skledo, pokapamo z desertnim vinom in vse skupaj malo premešamo.

2

Jagode operemo, jih očistimo in razpolovimo. Polovico jih damo skupaj s sladkorjem v posebno skledo in jih zmečkamo z vilicami.

3

Sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo maskarpone. Če je masa pregosta, jo lahko razredčimo z malo mleka.

4

Polovico namočenih piškotov razporedimo v litrsko stekleno skledo. Prelijemo jih s polovico zmečkanih jagod in polovico maskarponejeve kreme. Nadaljujemo z drugo polovico sestavin. Po vrhu narežemo preostale jagode in sladico do postrežbe shranimo v hladilnik.

Priljubljeni recepti

Orada na louisianski način

Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

35 min
Enostavno

Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem

Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

25 min
Enostavno

Močna zelenjavna mineštra

Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.