Kaj boste skuhali danes?
Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica
Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica
Sestavine
- 250 g poljubnih piškotov
- 1 dl desertnega vina
- 400 g jagod
- 50 g rjavega sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 250 g poljubnih piškotov
- 1 dl desertnega vina
- 400 g jagod
- 50 g rjavega sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
Postopek
Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem nežno zdrobimo na večje koščke. Damo jih v skledo, pokapamo z desertnim vinom in vse skupaj malo premešamo.
Jagode operemo, jih očistimo in razpolovimo. Polovico jih damo skupaj s sladkorjem v posebno skledo in jih zmečkamo z vilicami.
Sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo maskarpone. Če je masa pregosta, jo lahko razredčimo z malo mleka.
Polovico namočenih piškotov razporedimo v litrsko stekleno skledo. Prelijemo jih s polovico zmečkanih jagod in polovico maskarponejeve kreme. Nadaljujemo z drugo polovico sestavin. Po vrhu narežemo preostale jagode in sladico do postrežbe shranimo v hladilnik.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom
Pivski kis
Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.